ροή ειδήσεων

Φραπέ γλυκό και τη δόση του ζήτησε ο 27χρονος από τους αστυνομικούς




Προκαλεί η απάθεια του πατέρα που κατηγορείται για τη φρικιαστική δολοφονία της Άννυς...

Κάθε φαντασία ξεπερνούν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια.

Για δύο ολόκληρες ημέρες ο 27χρονος Βούλγαρος τεμάχιζε, πολτοποιούσε και έβραζε το κορμί της ίδιας του της κόρης ενώ πριν την σκοτώσει τη χτυπούσε και την έκανε μπάνιο με παγωμένο νερό. Μάλιστα ο νεαρός Σάββας μετά τη φρικιαστική του πράξη πούλησε το καροτσάκι και την κούνια του παιδιού, έπλυνε με χλωρίνη και άζαξ όλο το σπίτι ενώ ετοιμαζόταν να αλλάξει και τις σωληνώσεις του διαμερίσματος που θα πρόδιδαν το μακάβριο μυστικό του.

Την ίδια ώρα, εκτός από το φρικαλέο έγκλημα σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί και η απάθεια του πατέρα - δολοφόνου, όπως εκφράζεται μέσα από τους διαλόγους του με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με στοιχεία από την προανακριτική απολογία, οι διάλογοι έχουν ως εξής:
Αστυνομικός: Έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; Έχεις καταλάβει τι μου λες; Έχω ανακρίνει εγκληματίες και όλο το οργανωμένο έγκλημα, ξέρεις τι μου λες αυτή τη στιγμή;
Πατέρας: Εγώ το μόνο που θέλω να μου φέρεις τώρα είναι ένα φραπέ γλυκό, ψωμί και να με πας και για τη δόση μου. Και θα είμαι μια χαρά με αυτά.

Η νηφαλιότητα του δράστη, η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός απόκρυψης των στοιχείων αναδεικνύονται από την πώληση του καροτσιού, των παιχνιδιών και της κούνιας του παιδιού, στις 16-17 Απριλίου, για 55 ευρώ. Αγόρασε επίσης καινούργια οικοσκευή, σκεύη, χαλιά, σκούπες, αλλά και σφουγγαρίστρες, ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος. Ο δράστης έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθάρισε τα σιφώνια, τις σωληνώσεις και είχε προγραμματίσει για την αντικατάστασή τους.

Ο 27χρονος παιδοκτόνος, παρά την αρχική εισαγγελική παραγγελία, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να οδηγηθεί στις φύλακες Τρικάλων, θα οδηγηθεί τελικά σήμερα, Τετάρτη, στις φυλακές Κέρκυρας. Εκεί, ήδη έχει ετοιμαστεί κελί, για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατουμένους, για λόγους ασφαλείας.

Το μαχαίρι με το οποίο τεμάχισε το κοριτσάκι δεν βρέθηκε ποτέ, ενώ ο ίδιος σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και υποκριτικής αποκάλυψε στο φίλο του ότι το παιδάκι «το πήρε ο Θεός» σκοπεύοντας με τον τρόπο αυτό να καλύψει την αποτρόπαια πράξη του. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Άννυ, απο το Σεπτέμβριο του 2011 που γεννήθηκε, ζούσε με τους παπούδες της στη Βουλγαρία. Στα τέλη Φεβρουαρίο με αρχές Μαρτίου οι γονείς την έφεραν να ζήσει μαζί τους στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για το πιο φρικιαστικό και ειδεχθές έγκλημα που έχει διαπραχθεί ποτέ στη χώρα μας, ενώ για το δράστη λένε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ψυχρό και κυρίως αμετανόητο...

Για δυο ημέρες έβραζε το κοριτσάκι

Ήταν Μεγάλη εβδομάδα. Η Άννυ περνάει δύσκολες ώρες στο υπόγειο του πατέρα της. Φωνές, ξύλο, κλάματα. Στο σπίτι φιλοξενείται και ο Νίκι που στη συνέχεια αποδεικνύεται καταλύτης για τη λύση του μυστηρίου. Φεύγει και επιστρέφει στη Βουλγαρία αφήνοντας τον 27χρονο μόνο με την Άννυ. «Ξύπνησα μετά από χρήση ναρκωτικών και είδα την Άννυ νεκρή στον καναπέ. Ήταν άρρωστη, αλλά δεν ήξερα τι είχε. Σκέφτηκα ότι άμα το πω στη μητέρα της θα με εγκατάλειψει για πάντα και αυτή και αποφάσισα να την εξαφανίσω» είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας - δολοφόνος, που φυσικά δεν πίστεψαν τις δικαιολογίες του, ότι δηλαδή δεν σκότωσε με τα χέρια του το κοριτσάκι.Αφού άναψε ένα τσιγάρο, ο Σάββας απόλυτα ψύχραιμος και χωρίς ίχνος μεταμέλειας άρχισε να περιγράφει στους αστυνομικούς πως εξαφάνισε το παιδί και τα ίχνη.«Από την έρευνα προέκυψε ότι το σπίτι ήταν γεμάτο αίματα που ταυτοποιήθηκαν με του παιδιού. Ακόμα και σε μαχαίρι βρέθηκαν ίχνη αίματος, στην τουαλέτα, στα σεντόνια, παντού...» λέει αστυνομικός και προσθέτει «πήρε μια πλαστική λεκάνη και με το μαχαίρι άρχισε να τεμαχίζει και να πολτοποιεί το άψυχο κορμάκι της μικρής». Από τη Μεγάλη Τετάρτη άρχισε το μακάβριο έργο του... Αφού έκλεισε με πετσέτες όλα τα παράθυρα και τις πόρτες του διαμερίσματος προκειμένου να μην βγαίνουν οι υδρατμοί πήρε μια μεγάλη κατσαρόλα και άρχισε να βράζει τα πολτοποιημένα μέρη του παιδιού. Σκοπός να το κάνει να φαίνεται ως φαγητό και για το όλο αυτό έριξε ρύζι και πατάτες μέσα στην κατσαρόλα. «Το έβραζα για δυο ημέρες...» είπε με απόλυτη ψυχραιμία στους αστυνομικούς και πρόσθεσε «στη συνέχεια το έβαλα σε αλουμινόχαρτο και πλαστικές σακούλες και πέταγα στους γύρω κάδους τα κομμάτια. Τελευταίο κομμάτι το άφησα ανήμερα του Πάσχα».

Πούλησε το καροτσάκι και την κούνια

Στη συνέχεια αφού εξαφάνισε για πάντα το πτώμα, είπε στην 25χρονη που είχε επιστρέψει από τον φίλο της στη Γερμανία ότι το παιδί εξαφανίστηκε (δεν προκύπτει ότι αποκάλυψε στην πρώην γυναίκα του πως το σκότωσε) και αφού επισκέφθηκαν αρχικά την πατρίδα τους γύρισαν στην Αθήνα και άρχισαν τα ψέματα... Στις 21 Απριλίου πηγαίνουν στο «Χαμόγελο του παιδιού» δεν δηλώνουν την εξαφάνιση της Άννυ και τρεις ημέρες αργότερα πηγαίνουν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας και λένε ότι το παιδί χάθηκε. «Κάθε μέρα μας έλεγαν ένα διαφορετικό σενάριο. Ότι εξαφανίστηκε, ότι το απήγαγαν, ότι χάθηκε μόνο του από το σπίτι» λέει αστυνομικός και προσθέτει: «Αρχικά μας είπε ότι στις 19 Απριλίου το επέστρεψε το κοριτσάκι στη μητέρα του. Μετά άρχισε να λέει πως στις 6 και 45 το πρωί της 18ησ Απριλίου ξύπνησε και δεν ήταν η Άννυ στην κούνια της, Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη και το παιδί χαμένο....». Το απίστευτο είναι πως στις 16 Απριλίου ο ίδιος πήγε σε ένα Ρουμάνο που εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής και πούλησε το καροτσάκι, την κούνια και τα παιχνιδάκια της Άννυ έναντι του ποσού των 55 ευρώ. Μάλιστα, στη μητέρα όταν επέστρεψε από τη Γερμανία δεν της έκανε εντύπωση ότι έλειπαν τα παιχνίδια της μικρής. Δεν τα αναζήτησε ποτέ και κυρίως δεν αναρωτήθηκε για την ενέργεια του συζύγου της να τα ξεφορτωθεί.

Ήθελε να αλλάξει τις σωληνώσεις

Παράλληλα και πριν επιστρέψει η μητέρα του παιδιού από την Γερμανία άρχισε να καθαρίζει με ειδικά απορρυπαντικά (είπε ότι χρησιμοποίησε χλωρίνη και άζαξ) όλο το σπίτι. Έβγαλε τα σιφώνια και τα καθάρισε, ενώ έκλεισε ραντεβού με υδραυλικό προκειμένου να αλλάξει όλες τις σωληνώσεις του σπιτιού. Αλλά δεν πρόλαβε. Σύμφωνα με την Αστυνομία ήθελε να το κάνει αυτό προκειμένου να σβήσει κάθε ίχνος της μικρής, αφού χρησιμοποίησε το νεροχύτη, την μπανιέρα και την λεκάνη προκειμένου να πλύνει τα αίματα....

Το τραγικό τέλος της μικρής Αννυ

Στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, οι σπαρακτικές φωνές και το κλάμα της μικρής Άννυ, τις ημέρες του Πάσχα δεν συγκίνησαν κανέναν... Γιατί πολλοί την άκουγαν να σπαράζει, όμως κανείς δεν το κατήγγειλε. Την 4χρονη άφησε ή ουσιαστικά εγκατέλειψε εκεί η μητέρα της για να πάει στη Γερμανία και το κοριτσάκι έζησε για λίγες ημέρες με τον βιολογικό της πατέρα. Και ο 27χρονος τυφλωμένος από ζήλια για την 25χρονη που τον άφησε και «κομμάτια» από την ηρωίνη ξέσπαγε καθημερινά πάνω στο ίδιο του το παιδί...

Όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και ο Σάββας από τη Βουλγαρία στραγγάλισε (ενδεχομένως και να σκότωσε το κοριτσάκι με γροθιές και κλωτσιές) γιατί – είπε στους αστυνομικούς – το αγαπούσε η πρώην σύζυγός του περισσότερο από αυτόν...

Οι αστυνομικοί λένε πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες από έναν κυνικό, ψυχρό αδίστακτο άνθρωπο καθώς στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία και διαύγεια κατέστρωσε σχέδιο για να εξαφανίσει το μικρό αγγελούδι... «Το τεμάχισε στην μπανιέρα, το μαγείρεψε στην κατσαρόλα με ρύζι και στη συνέχεια σε διαφορετικές χρονικές στιγμές το πετούσε σε κάδους απορριμάτων της περιοχής σαν αποφάγια...» είπε στους αστυνομικούς ο Βούλγαρος φίλος του Νίκι, που δεν άντεξε να κρατήσει μέσα του ένα τέτοιο μυστικό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *