ροή ειδήσεων

Ήρθε το τέλος της 3D τηλεόρασης;



ESPN 3D, BBC 3D, Sky 3D... Το ένα μετά το άλλο τα κανάλια που ήταν αφιερωμένα αποκλειστικά στη μετάδοση εκπομπών 3D διέκοψαν τη λειτουργία του (ή ετοιμάζονται να το κάνουν), μία τάση που φαίνεται να αποδεικνύει ότι αυτή η τεχνολογία είναι ήδη καταδικασμένη, τουλάχιστον στον τομέα των τηλεοπτικών μεταδόσεων...

Η απόφαση που πάρθηκε πριν μερικές ημέρες από τον βρετανικό Sky να διακόψει τη λειτουργία του καναλιού Sky 3D από τον ερχόμενο Ιούνιο, διαθέτοντας το περιεχόμενο του αποκλειστικά σε πλατφόρμα VoD, βεβαιώνει ότι ακόμα και ο βρετανικός γίγαντας, υπερασπιστής από την πρώτη στιγμή της τηλεόρασης 3D, δεν πιστεύει πλέον σε αυτήν.

Η τεχνολογία υπήρξε θύμα πολλών μειονεκτημάτων: πόλεμος ανάμεσα στο ενεργητικό και παθητικό 3D, υποχρεωτική χρήση γυαλιών για την παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων, κόπωση από τα ίδια τα γυαλιά, έλλειψη περιεχομένου, αυξημένη τιμή εξοπλισμού, χωρίς να ξεχνάμε την άφιξη της Ultra HDTV.

Στη πραγματικότητα το κοινό ποτέ δεν συγκινήθηκε από αυτό που ανακοινώθηκε πριν μερικά χρόνια ως η επόμενη επανάσταση για τη τηλεόραση.

Η μόνη διέξοδος [για το 3D] φαίνεται να είναι τώρα ο κινηματογράφος, αλλά ακόμα και εδώ ο ενθουσιασμός δεν είναι πια αυτός που ήταν, αφού ο αριθμός των φιλμ που παράγονται σε 3D έχει μειωθεί από το 2011.

Περιέργως, αντίθετα με αυτή τη τάση, τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η έναρξη ενός γαλλικού καναλιού 100% σε 3D, που έχει σκοπό να γίνει το σημείο αναφοράς της τηλεόρασης 3D. Μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί κάποια μέρα...

http://www.telesatellite.com/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *