ροή ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Το 46% των μαθητών ηλικίας 12-18 ετών έχουν δοκιμάσει τσιγάρο!



Όπως κάθε χρόνο στις 31 Μαϊου, έτσι και σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος!...

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειές του.

Αν και πλέον η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών στην εφηβεία γνωρίζει τις σοβαρές επιπτώσεις του καπνίσματος, τα αποτελέσματα μίας έρευνα που έγινε πριν μερικούς μήνες. είναι σοκαριστικά. Το 46% των μαθητών ηλικίας 12 έως 18 ετών, δήλωσαν πως έστω και μία φορά στη ζωή τους έχουν δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ 2 στους 10 παραδέχονται πως είναι συστηματικοι καπνιστές, με το ποσοστό αυτό να μεγαλώνει όσο «ανεβαίνουν» και οι τάξεις του λυκείου.

Η έρευνα έγινε από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΕ) της Ακαδημίας Αθηνών και δημοσιεύτηκε στο iefimerida.gr. Χρησιμοποιήθηκε δείγμα 1.802 μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, οι ειδικοί έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις στους μαθητές, προκειμένου να μελετήσουν τη συμπεριφορά τους σε σχέση με το κάπνισμα. 6 στα 10 παιδιά δήλωσαν ότι έχουν φίλους που καπνίζουν, ενώ στην ερώτηση «θα κάπνιζες έαν ένας φίλος σου προσέφερε τσιγάρο;» το 21,2% απαντά καταφατικά! 9 στα 10 παιδιά έχουν δει μαθητές να καπνίζουν σε χώρους του σχολείου και το 86,7% των ερωτηθέντων απαντάει ότι τις τελευταίες 30 ημέρες, έχει βρεθεί σε κλειστό χώρο που κάποιος καπνίζει.

Το συγκλονιστικό ωστόσο είναι ότι το 84,1% των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα, ξέρουν ότι το κάπνισμα προκαλεί ισχυρή εξάρτηση, αλλά το 44,5% θεωρεί ότι ο περιστασιακός καπνιστής δεν είναι εξαρτημένος.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/5/15 21:57

    Εγώ θα πρότεινα να είναι η 1 Απριλίου ημέρα κατά του καπνίσματος στην Ελλάδα, γιατί πρόκειται φυσικά για πρωταπριλιάτικο αστείο και φαρσοκομωδία η όλη απαγόρευση στο Ελλαδιστάν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/15 22:02

    Ενώ υπάρχουν νόμοι που δεν τηρούνται από κανέναν και καμία αρχή, σκέπτονται λέει να τροποποιήσουν τον νόμο (τρομάρα τους) αφού κανείς δεν το τηρεί!!! Μα τότε γιατί δεν τον καταργείτε κύριοι βολευτές της πλάκας?? Στο τέλος θα μας πείτε ότι θα βάλετε τσιγαρομετρα σε κάθε τραπεζάκι όπου θα ,μετράνε πόσα τσιγάρα επιτρέπεται ο καθένας να καπνίσε!!! Αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν πουθενά αλλού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *