ροή ειδήσεων

Στην κορυφή του κόσμου η Ροδίτισσα Κυριακοπούλου με 4,73 μ. - video



«Τέλος πάντων… για πρώτο αγώνα καλά ήταν». Θα πίστευε κανείς ότι η Νικόλ Κυριακοπούλου...
είχε κάνει απλά μία αξιοπρεπή εμφάνιση, ένα αξιόλογο άλμα… Πώς να καταλάβει ακούγοντας αυτή τη δήλωσή της ότι βγαίνει από τα χείλη της κορυφαίας επικοντίστριας στον κόσμο αυτή τη στιγμή;

Κι όμως, αυτό έκανε η Κυριακοπούλου στο Diamond League στη Σαγκάη, εκεί όπου με την Κατερίνα Στεφανίδη έκαναν το 1-2 στο αγώνισμα, πήραν τους περισσότερους βαθμούς και έδειξαν στις υπόλοιπες ότι δύσκολα θα εκτοπίσουν αυτό το καλοκαίρι τις Ελληνίδες από την κορυφή.

Η Κυριακοπούλου έκανε ντεμπούτο στη σεζόν με τον πιο… ηχηρό τρόπο. Πέρασε τα 4,73 μ., το καλύτερο άλμα που έχει γίνει ποτέ από Ελληνίδα επικοντίστρια στον ανοιχτό στίβο, κέρδισε το αγώνισμα και βέβαια έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες από τώρα, όπως έπραξε και η Κατερίνα Στεφανίδη που ήταν δεύτερη με 4,58 μ., αν και για τις δύο αυτές αθλήτριες τέτοια ζητήματα είναι… διαδικαστικά.

Στο «δρόμο» για να γίνει η κορυφαία φέτος στον κόσμο, η Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4,48 μ., αλλά χρειάστηκε τρίτο άλμα στα 4,58 μ. και τα 4,68 μ., ενώ στη συνέχεια, έχοντας μείνει πλέον μόνη της στον αγώνα πέρασε με τη δεύτερη τα 4,73 μ., για να προσθέσει δύο εκατοστά στο ατομικό της ρεκόρ για τον ανοιχτό στίβο (το είχε πετύχει το 2011), καθώς το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ είναι 4,80 μ. και το πέτυχε η ίδια το φετινό χειμώνα.

«Δεν έκανα αυτά που έπρεπε σε ό,τι αφορά την τεχνική μου, αλλά σίγουρα είμαι ικανοποιημένη για πρώτο αγώνα», παραδέχθηκε η άλτρια που γυμνάζεται με τον Μανώλη Καραγιάννη. «Ένιωθα πολύ δυνατή σήμερα. Ελπίζω στο Χέγκελο που θα κάνω το επόμενο αγώνα μου να πραγματοποιήσω μία εξίσου καλή, ίσως και καλύτερη εμφάνιση», πρόσθεσε η Κυριακοπούλου.

Πολύ καλό αγώνα όμως έκανε και η Στεφανίδη, στην Τρίτη της εμφάνιση για τη σεζόν. Η «αργυρή» πρωταθλήτρια Ευρώπης, που ήδη έχει περάσει τα 4,71 μ. στον ανοιχτό στίβο φέτος, στη Σαγκάη πέρασε τα 4,38 μ. με την πρώτη προσπάθεια, τα 4,48 μ. με τη δεύτερη, ήταν αλάνθαστη στα 4.58 μ., αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,68 μέτρα.

Έτσι πήρε τη δεύτερη θέση, με τις δύο Ελληνίδες να εξασφαλίζουν πολύτιμους βαθμούς (4 και 2 αντίστοιχα) για την «κούρσα» των διαμαντιών στη συνέχεια της σειράς, ενώ άφησαν πίσω τους την Κουβανή παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου, Yarisley Silva (4,58 μ.).

«Δεν με απογοηγεύει η δεύτερη θέση, καθώς προέρχομαι από έναν μικροτραυματισμό. Η κορυφαία επίδοση στον κόσμο πήγε σε μια φίλη και είμαι χαρούμενη για εκείνη, ωστόσο εγώ θα προσπαθήσω να βρεθώ και πάλι στην κορυφή. Από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο, προκειμένου να είμαι έτοιμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε από την πλευρά της η Στεφανίδη.

Στο μίτινγκ υπήρχε και κυπριακή εκπροσώπηση. Ο Απόστολος Παρέλλης πήρε την έβδομη θέση στη δισκοβολία με καλύτερη προσπάθεια στα 61,77 μ., σε ένα αγώνισμα στο οποίο κέρδισε ο Piotr Malachowski με 64,65 μέτρα.



Ρούλα Βλασσοπούλου
stivoz

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *