ροή ειδήσεων

Ρόδος: Μάνα και γιαγιά 6χρονης βοηθούσαν τον παππού να την βιάζει



Τρείς δικογραφίες, που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου κοριτσιού,... με κατηγορούμενους τον παππού, την γιαγιά και την μητέρα της, θα απασχολήσουν την συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, την προσεχή Δευτέρα.

Στο εδώλιο θα καθίσουν συγκεκριμένα δύο κάτοικοι της Ιαλυσού για άμεση συνδρομή σε βιασμό και άμεση συνέργεια σε αποπλάνηση ανηλίκου, που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη.
Πρόκειται για τη γιαγιά και τη μητέρα μιας 6χρονης, που φέρονται σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, να συνέδραμαν τον σύζυγο της πρώτης και πατέρα της δεύτερης για να τελέσει σεξουαλικά αδικήματα στην ανυπεράσπιστη παιδίσκη!

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μεθοδεύσεις του πατέρα της παιδίσκης.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει μάλιστα το γεγονός ότι στη δίκη έχει κληθεί για να καταθέσει και καθηγητής, που υπέβαλε τον παππού σε τεστ αλήθειας από το οποίο προέκυψε ότι δεν τέλεσε τα όσα του αποδίδονται.

Το ιστορικό της φρικιαστικής υπόθεσης, σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο έχει πάντως ως εξής:
Η ανήλικη που γεννήθηκε το 1996 μετά τη διάσταση των γονέων της, έζησε με την μητέρα, τον παππού, τη γιαγιά και τη θεία της, στην οικία των παππούδων της, στην Ιαλυσό.
Οι σχέσεις των συζύγων οξύνθηκαν μετά τη διακοπή της συμβίωσης, δυνάμει δε απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης στη μητέρα της.

Τον Αύγουστο του 2001 η ανήλικη ανέφερε στον πατέρα της με παραστατικό τρόπο ότι ο παπούς της ενήργησε ασελγείς πράξεις στην ίδια και ειδικότερα ότι την άγγιζε στο στήθος, έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και την ανάγκαζε να τρίβεται επάνω του, κατέβαζε το εσώρουχο της κ.α..
Ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε τα ανωτέρω αναφερόμενα από την ανήλικη περιστατικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Το Σεπτέμβριο του 2001 η ανήλικη εισήχθη στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με συμπτώματα ζάλης και κοιλιακού άλγους και κατόπιν αναφοράς του πατέρα της ανήλικης των ως άνω περιστατικών αποπλάνησης και βιασμού έγινε προσπάθεια να εξεταστεί η ανήλικη από τις αρμόδιες κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και την παιδοψυχίατρο του Δήμου Ροδίων, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η έρευνα, διότι η μητέρα της ανήλικης την απομάκρυνε λάθρα από το νοσοκομείο. Τον Ιούλιο του 2002 η ανήλικη εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο με έντονα κοιλιακά άλγη και ζάλη.

Κατά την εξέτασή της από παιδοχειρούργο έγινε έλεγχος του πρωκτού της και διαπιστώθηκε περιπρωκτικό άλγος, η δε ανήλικη του εμπιστεύθηκε ότι ο παππούς της την «παρενοχλεί».
Ταυτόχρονα κλήθηκαν κοινωνική λειτουργός της παιδιατρικής κλινικής και παιδοψυχίατρος του Δήμου Ροδίων, η οποία, ορισθείσα ως πραγματογνώμων από τον Ανακριτή Α’ Τμήματος Ρόδου, διεξήγαγε το καλοκαίρι του 2002 έρευνα σχετικά με το ψυχικό κόσμο και τη συμπεριφορά της ανήλικης, καθώς και τις σχέσεις με τους γονείς της.

Σύμφωνα με την έκθεση της τελευταίας, κατόπιν διεξοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, ως τελικό συμπέρασμα προέκυψε ότι η ανήλικη παρουσίαζε συμπεριφορά συμβατή με ψυχολογικό τραύμα που θα μπορούσε να προκληθεί από ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά εις βάρος της. Ακολούθως, το Δικαστικό Συμβούλιο, με βάση τα προαναφερθέντα και συνεκτιμώντας την έκθεση της παιδοψυχιάτρου και της κοινωνικής λειτουργού με βούλευμά του, το οποίο επικυρώθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και κατέστη αμετάκλητο με βούλευμα του Αρείου Πάγου, παρέπεμψε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το 10ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, πράξεις που φέρεται να τέλεσε από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Ιούλιο του 2002, τον παππού της ανήλικης.

Περαιτέρω, προέκυψε ότι το Μάρτιο του 2002 στην οικία των παππούδων της ανήλικης από την πατρική γραμμή, όπου ευρίσκονταν η ανήλικη, ο πατέρας, η γιαγιά της, ο παππούς και δύο οικογενειακές φίλες, η ανήλικη σε ερώτηση αν αγαπά τον παππού και τη γιαγιά από την μητρική γραμμή απάντησε ότι δεν τους αγαπά γιατί «της έκαναν κακό» και σε επόμενη ερώτηση τι κακό της έκαναν απάντησε ότι η γιαγιά και μητέρα της την κρατάνε και βοηθάνε τον παππού να ασελγεί σε βάρος της.

Σύμφωνα με την έκθεση η μητέρα της ανήλικης προσπαθούσε να πείσει την παιδοψυχίατρο πως όλα είναι τέλεια στην οικογένειά της, πως τα λεγόμενα της κόρης της προέρχονται από επέμβαση της πατρικής γιαγιάς για λόγους εκδίκησης και δεν φάνηκε να ανησυχεί για τις φλεγμονές της ανήλικης στο ουροποιητικό της σύστημα, που είχαν κατά το παρελθόν διαπιστωθεί. Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται πως η μητέρα ένιωθε υπεύθυνη για την εμπλοκή του πατέρα της, και αγωνιούσε για την καταρράκωση της φήμης του, και ήθελε να τον προστατέψει.

Κατόπιν δε των εξελίξεων αυτών, η μητέρα της ανήλικης και το περιβάλλον που διαβιούσε κρίθηκε ακατάλληλο και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με απόφασή του ανεκάλεσε την απόφασή του και ανέθεσε προσωρινά την επιμέλεια της ανήλικης στον πατέρα της.

dimokratiki
madata.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Πόση αρρώστια στην ελληνική κοινωνία? Και ο πατέρας όταν το έμαθε γιατί δεν άρπαξε το παιδί του μακριά από τα τέρατα? Αν αυτός ήταν νορμάλ θα έπρεπε να τους είχε σκοτώσει.......και όχι να αφήνει το παιδί να συνεχίσει να ζει μαζί τους....Θεέ μου,ούτε να το διανοηθώ δε μπορώ ότι ο πατέρας τους άφησε να ζήσουν μετά από αυτό!!!.....Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χωρά ο νόμος....τρελένεσαι στην κυριολεξία, δεν το συζητάς, δεν το διαπραγματεύεσαι, δεν περιμένεις από άχρηστα δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες να αποφασίσουν.....παίρνεις το νόμο στα χέρια σου....δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή!!! Η κοινωνία δεν είναι στα μέτρα των παιδιών και κάποιοι μεγάλοι θα πρέπει να λαμβάνουν δραστικά μέτρα ώστε να τα υπερασπιστούν....μακάρι να ήταν αλλιώς.....αλλά δυστυχώς δε λύνονται όλα με τη νόμιμη οδό.....κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/15 20:10

      Συμφωνώ απολύτως Μαρια,εδώ δεν χωράνε νόμοι και δικαστήρια απλά παίρνεις τον νόμο στα χέρια σού και ξεμπερδεύεις.
      ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΖΩΟ ΑΠ ' ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/15 23:56

      ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ !!!!!!!!!!!
      ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΗ ! ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ

      Διαγραφή
    3. Καταρχάς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιληφθεί ένας νορμάλ γονιός ότι το παιδί του κακοποιήθηκε...εδω στο σχολείο μαλώνει με ένα παιδάκι ή του κάνει παρατήρηση ο δάσκαλος κ έρχεται στο σπίτι εντελώς αλλαγμένο, θυμωμένο, αγχωμένο κτλ......και τι εννοείς υπομονή? να το αφήσει να ζει με αυτούς που ακόμη και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου το κακοποιούν? πάμε καλά?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/15 16:41

    αχχχχχ τι ωραια ποτ τα λες πιστολερο να τους σκοτώσει ολους κ το παιδακι να παει σε ορφανοτροφει ορφανό τελειαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα παιδάκι που κακοποιείται από τους δικούς του θα είναι πιο ασφαλές σε ένα ορφανοτροφείο από το να συνεχίσει να μένει μαζί τους πανεξυπνούλη....δηλαδή να έχεις μάνα και ας βιάζει, για να μην είσαι ορφανός??? έλεος με την ψυχοπαθογένειά σας μερικοί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/15 20:03

    Μαλάκα είστε άρρωστοι...ψυχοπαθείς όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *