ροή ειδήσεων

Bαλαβάνη.Aναπληρώτρια υπουργός Oικονομικών : «Oύτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου, τώρα μαθαίνω»



Άφησε άφωνους τους βουλευτές στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής... η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών - «Τα φορολογικά είναι πραγματικός λαβύρινθος» επανήλθε μετά τις επικρίσεις


«Ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα», παραδέχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αρμόδια για θέματα φορολογίας Νάντια Βαλαβάνη στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές.


Μιλώντας στην συνεδρίαση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία περιέχει την εξπρές ρύθμιση οφειλών με γενναία περικοπή προσαυξήσεων και προστίμων, σε μια στιγμή ακραίας ειλικρίνειας, παραδέχθηκε ότι το αντικείμενο των σπουδών της δεν έχει σχέση με ζητήματα φορολογίας και πως η ίδια τώρα μαθαίνει τον Κώδικα Φορολογίας!


«Μαθαίνω το φορολογικό δίκαιο με τον δύσκολο τρόπο. Οι σπουδές μου είναι άλλες. Είναι στα μακροοικονομικά» είπε η κα. Βαλαβάνη για να προσθέσει «εγώ για να καταλάβετε ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα με τον πιο δύσκολο τρόπο».


Πέραν αυτών, η υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές πως έχει ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν προχωρήσουν σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.




Τέλος, απευθύνθηκε πάλι προς τους μεγαλοοφειλέτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση «όσοι δεν μπουν στην ρύθμιση θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ΣΔΟΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς».


Μετά τα δημοσιεύματα, αλλά και τις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, η κυρία Βαλαβάνη επανήλθε στο θέμα των γνώσεών της στα φορολογικά και, επιχειρώντας να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις, μάλλον τα έκανε χειρότερα.


«Δεν είμαι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά. Τα φορολογικά είναι πραγματικός λαβύρινθος. Είμαι οικονομολόγος με εξειδίκευση στα μακροοικονομικά» είπε, για να προσθέσει ότι από τη θέση της στο παρελθόν πέρασαν υπουργοί με γνώσεις φορολογικών ζητημάτων, αλλά εκ του αποτελέσματος οδήγησαν τη χώρα και τους πολίτες «στην απελπισία».


Γι' αυτό η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε από τα κόμματα να την κρίνουν από το αποτέλεσμα των πολιτικών της, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των σπουδών της στην ΑΣΟΕΕ, αλλά κυρίως «αυτών που «σπούδασα» πάνω από 40 χρόνια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα».

πηγη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/5/15 21:49

    Κατάλαβες τώρα Ελληνικέ λαέ ποιοί μας κυβερνούν και διαφεντεύουν τις τύχες μας????? Η αναξιοκρατεία στο μεγαλείο της. Ο λάθος άνθρωπος στο σωστό υπουργείο!!!!!! Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου. Τουλάχιστον δεν έμαθε αυτή η κυρία στο σχολείο ότι ...... "κρείττον του λαλείν το σιγάν"??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *