ροή ειδήσεων

Στην Κάρπαθο η νέα ΝΑΤΟϊκή βάση που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση



Η Κάρπαθος είναι το νησί που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μετατραπεί... σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την Ουάσιγκτον, μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ,Κριστίν Γουόρμουθ. «Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τηνότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και τον ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Κρήτη, να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο», δήλωσε ο Π.Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι με την Αμερικανίδα υφυπουργό είχε συζήτηση «ιδιαίτερα χρήσιμη και για ταΒαλκάνια, δηλαδή για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και των φονταμενταλιστικών στοιχείων στην περιοχή των Βαλκανίων, την ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας. Η πρωτοβουλία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αίγυπτο, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες βρίσκονται απέναντι στον ISIS, όπως είναι τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η επέκταση αυτού του άξονα προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία». Πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έρχεται να υποστηρίξει τα σχέδια της εγχώριας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση, μέσα κι από τη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς και τις επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με κάθε υφής προσχήματα.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις που επιδιώκει να διατηρήσει η ελληνική κυβέρνηση και με τηΡωσία, ο Π. Καμμένος εξήγησε στους Αμερικανούς ότι έχει να κάνει κατά βάση με συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου: «(...) υπάρχουν και οικονομικές σχέσεις. Η Ελλάδα από τα μέτρα (σ.σ: της ΕΕ ενάντια στη Μόσχα με αφορμή το ουκρανικό) έχει πληγεί, κάθε χρόνο, περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, έχει να κάνει με το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που έρχονται από τη Ρωσία κάθε χρόνο, με τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων. Της εξήγησα ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν αποζημιωθεί οι Έλληνες αγρότες για αυτά τα θέματα».

«Στα θέματα δε της Άμυνας, είναι απόλυτα σαφές ότι εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να διατηρούμε τα μέσα, τα οποία εξάλλου έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, οι S-300 φυλάνε τη Σούδα» πρόσθεσε, σηματοδοτώντας ότι και οι εξοπλισμοί με προϊόντα της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας έρχονται τελικά να συμπληρώσουν το παζλ των ΝΑΤΟϊκών επιχειρησιακών σχεδιασμών, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον ευρωατλαντικό άξονα.

Παραπέρα, ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέμεινε ότι οι Αμερικανοί «ξέρουν ότι υπάρχει στενή συνεργασία» και για θέματα «εσωτερικής τρομοκρατίας», επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στις προθέσεις της ελληνικής να δώσει τη δυνατότητα στον Σ. Ξηρό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εκτός φυλακής.

Σήμερα ο Π. Καμμένος αναμένεται να συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Βικτόρια Νούλαντ, την οποία πριν από μερικούς μήνες είχε συναντήσει στην Αθήνα, και της γνωστοποίησε το «ενδιαφέρον» της ελληνικής κυβέρνησης για «μία GtoG agreement (government to government - διακυβερνητική συμφωνία) με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου». Όρισε δε τότε το μοίρασμα, σε ποσοστά «70 - 30».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *