ροή ειδήσεων

ΤΡΟΜΟΣ: Τζιχαντιστές στην Ευρώπη με κλεμμένα διαβατήρια [εικόνες]



Νέα στοιχεία για τη δράση και τα σχέδια «απόβασης» στη Δύση των τζιχαντιστών βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aan που έχει έδρα στο Ντουμπάι, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν προμηθευτεί διαβατήρια, τα οποία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν για να μπουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη.



Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, κατά τη διάρκεια εφόδου του στρατού σε βάση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, εντοπίστηκαν 34 κλεμμένα διαβατήρια Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών.



Το ρεπορτάζ, λοιπόν, αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες κλεμμένες ταυτότητες και έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από άνδρες της οργάνωσης για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

«Αυτά τα διαβατήρια είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το Ισλαμικό Κράτος, θα τους επιτρέψει να κυκλοφορήσουν ελεύθερα», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ένας αναλυτής.



Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να φτάσουν από την Τουρκία στο Παρίσι οδικώς, επομένως αν κάποιος αστυνομικός τους σταματήσει δε θα μπορεί εύκολα να διαπιστώσει αν το έγγραφο είναι κλεμμένο.

Ο σταθμός δε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα 34 διαβατήρια που εντοπίστηκαν, εκ των οποίων έξι Αλβανών, τεσσάρων Γάλλων, δύο Ολλανδών, Γερμανών, Σουηδών, Πολωνών, Δανών, Ισραηλινών, Αμερικανών και Βρετανών υπηκόων.

Από την έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε πως κάποιοι από τους κατόχους των διαβατηρίων δεν σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και κάποιοι που ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ο σταθμός επικοινώνησε με μία γυναίκα από το Ιλινόι που επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Παρίσι άγνωστοι έκλεψαν μία τσάντα που περιείχε το διαβατήριο της ίδιας και του συζύγου της. Την ίδια ώρα, ένας Γάλλος πολίτης επιβεβαίωσε ότι άγνωστος του έκλεψε το διαβατήριο και εξέφρασε την έκπληξή του που βρέθηκε στην Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων οι τζιχαντιστές επιλέγουν διαβατήρια και ταυτότητες που φέρουν φωτογραφίες ανθρώπων, οι οποίοι μοιάζουν με κάποιους από τους τρομοκράτες. Εξάλλου, ένας από τους δύο τρομοκράτες που εισέβαλαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του μεγαλύτερου αδελφού του για να ταξιδέψει στην Υεμένη και να εκπαιδευτεί από την Αλ Κάιντα.

Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να διαλύσουν τις φήμες για την υγεία του ηγέτη τους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να δώσουν στη δημοσιότητα νέο ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του επικεφαλής τους.

Αναμένεται, λοιπόν, το απόσπασμα να δημοσιευθεί σε ιστοσελίδα του δικτύου al-Furqan που πρόσκειται στο ΙΚ.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλ Μπαγκνταντί λέγεται πως τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως. Στο μεταξύ, προσωρινά τον αντικαθιστούσε ο υπ΄αριθμόν δύο της οργάνωσης, Ααλ αλ-Αφρί, ο οποίος ωστόσο έπεσε νεκρός σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Ιράκ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/5/15 00:24

    Απο τη μια τους φτιαχνουν τζαμια και κοντευουν να μας επιβαλουν και ραμαζανι(ευτυχως ακομα δεν μας το επεβαλαν τα μεμετια) και απο την αλλη παριστανουν τους φοβισμενους απο τους τζιχαντιστες.Τους βαζουν μεσα καθημερινα ονομαζοντας τους προσφυγες ή οτι αλλη παπαρια και απο την αλλη θορυβηθηκαν απο μερικα κλεμμενα διαβατηρια.Διυλιζουν τον κωνωπα και καταπινουν την καμηλα,οπως ελεγε και ο Χριστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *