ροή ειδήσεων

Γιατί δολοφόνησαν την οικογένεια του βαθύπλουτου ομογενή;



Εγκληματικό παρελθόν είχε ο 34χρονος Ντάρον Ντίλον Γουίντ που συνελήφθη για τη στυγερή δολοφονία του Ελληνοαμερικανού...
επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου, της γυναίκας του, του 10χρονου γιου του και της οικιακής βοηθού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNN, ο 34χρονος είχε...
κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπή, επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση. Άλλες πληροφορίες του δικτύου, αναφέρουν ότι είχε παρακολουθήσει την βασική εκπαίδευση των πεζοναυτών το 2001, από την οποία αποχώρησε όμως, χωρίς να την ολοκληρώσει, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.



Ο 34χρονος συνελήφθη στην Ουάσινγκτον, αν και η αστυνομία είχε επεκτείνει την ακτίνα έρευνας μέχρι το Μπρούκλιν και παρά το γεγονός ότι το κίνητρο εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν το σενάριο τα χρήματα να αποτέλεσαν το βασικό κίνητρο του δράστη καθώς νωρίτερα, πριν το φρικτό έγκλημα, μια συνεργάτης του Σαββόπουλου παρέδωσε στην έπαυλη της Ουάσινγκτον το ποσό των 40.000 δολαρίων.

«Όποιος βρισκόταν μέσα στο σπίτι έψαχνε για χρήματα» δήλωσε στο CNN πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών.





Την αποκάλυψη ότι ο 34χρονος ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία ήταν υπάλληλος του Σαββόπουλου έκανε χθες η αρχηγός της Αστυνομίας της Ουάσινγκτον. «Σε αυτό το στάδιο (των ερευνών) δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα τυχαίο έγκλημα, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της επιχείρησης του υπόπτου και της επιχείρησης της οικογένειας Σαββόπουλου», τόνισε η Κάθι Λάνιερ.

Πώς οδηγήθηκε στα ίχνη του η Αστυνομία

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του από την κόρα μιας πίτσας, όπου ο 34χρονος είχε αφήσει γενετικό υλικό. Η πίτσα είχε παραδοθεί στην οικία το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα άγρια δολοφονημένα θύματα, ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη γυναίκα του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος τους Βεραλίτσι Φιγκερόα, ήταν όμηροι.

Επίσης, αυτό που προκαλεί συζήτηση στα αμερικανικά ΜΜΕ είναι πως, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν επικαλούμενα πληροφορίες, ο προσωπικός βοηθός του 46χρονου ομογενούς την επόμενη ημέρα, στις 14 Μαΐου, παρέδωσε στο σπίτι ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά.

Ώρες αργότερα, η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες και οι τέσσερις ένοικοί της είχαν στην κυριολεξία σφαγιαστεί.



Η πληροφορία αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση που έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Η συνεργάτις αυτή φέρεται να βοηθούσε τον Σαββόπουλο με την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας σχολής πολεμικών τεχνών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ήρθε σε κάποια επαφή με όποιον βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που παρέδιδε τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια των ομογενών και η οικιακή βοηθός τους βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι την περασμένη Τετάρτη, στον δεύτερο όροφο της οικίας τους, έφεραν πολλαπλές μαχαιριές και ήταν απανθρακωμένοι.

Ο 10χρονος γιος του Σάββα Σαββόπουλου

Η οικιακή βοηθός

Το ζευγάρι είχε και δύο μεγαλύτερες κόρες, την 19χρονη Αμπιγκέιλ και την 16χρονη Κατερίνα, οι οποίες είναι οικότροφες σε σχολείο και δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της τραγωδίας.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός του ζευγαρίου, η Nelitza Gutierrez, έχει δηλώσει στα μίντια και στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς πως ο Σαββόπουλος, γενικός διευθυντής μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, τη μοιραία ημέρα που έπεσε θύμα ομηρίας τής έστειλε μήνυμα να μην πάει στο σπίτι.

πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *