ροή ειδήσεων

ΣΟΚ για χιλιάδες εργαζόμενους! «Πάρτε πίσω τις επαναπροσλήψεις»



Να πάρει η κυβέρνηση πίσω νομοθετήματα που πέρασαν πρόσφατα από το Κοινοβούλιο,... όπως αυτό που επαναφέρει στο δημόσιο τους απολυμένους υπαλλήλους, ζητούν οι δανειστές, επιμένοντας να κρατούν σκληρή στάση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά.

Μετά το απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ με το Ταμείο να απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να διώξει όλους όσους επαναπροσέλαβε στο Δημόσιο, την ενημέρωση του Πολ Τόμσεν στα μέλη του Δ.Σ. του ταμείου αλλά και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN ζήτησε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά και αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την άκαμπτη στάση των δανειστών επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» μετέδωσε δήλωση κυβερνητικής πηγής, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που αναφέρει: «Υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις». Η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης αδικίας που υπέστησαν εργαζόμενοι, εμφανίζεται ως ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων.

Τα υπόλοιπα θέματα

Οι δανειστές της χώρας θέτουν επίσης θέμα για αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας, τα κλειστά επαγγέλματα και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

«Δεν έχουν καμία οικονομική σημασία, αλλά δημιουργούν θέματα στην κοινωνία» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ τη Δευτέρα οπότε οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Βερολίνο, ενώ εκτιμάται από την Αθήνα ότι μπορεί να ανακοινωθεί και συνεδρίαση του Eurogroup για την Τρίτη.

Οι εξελίξεις στο Brussels Group

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, πάντως, δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *