ροή ειδήσεων

Πέθανε η θρυλική Αλόμα



Η γνωστή, από την δεκαετία του 1980 και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις,... τραβεστί Αλόμα κατά κόσμον Μπάμπης Ταμουζίδης έχασε την μάχη με τα τραύματα που της προκάλεσε πυρκαγιά στο σπίτι της.
Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια η Αλόμα κυκλοφορούσε ως Μπάμπης και ζητούσε μάλιστα να τον φωνάζουν με αυτό το όνομα.

Ζούσε φτωχικά και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ έδινε ελάχιστες συνεντεύξεις, μιλώντας για την πολυτάραχη ζωή του.

Η Αλόμα, που καταγόταν από το Κιλκίς, μεσουρανούσε στις πιάτσες των τραβεστί, είχε γίνει γνωστή γιατί μιλούσε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό και τα δικαιώματα των τραβεστί, αλλά και για τις ερωτικές της επιλογές.

Ήδη από τη δεκαετία του 1980 έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις και έδινε συνεντεύξεις, ενώ είδε τη ζωή της «πρωτοσέλιδο» αρκετές φορές, προκαλώντας σχόλια με τα όσα αποκάλυπτε, ενώ είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση για τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδόμενων γυναικών στη Συγγρού και είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ πάντα έβγαινε μπροστά χωρίς να διστάσει να μιλήσει για τη σκληρή πραγματικότητα που βίωναν.

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε ότι έγινε τραβεστί για λόγους επιβίωσης, δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ γυναίκα και τάχθηκε κατά της αλλαγής φύλου με χειρουργική επέμβαση. «Με μια περούκα και μια φούστα δεν γίνεσαι γυναίκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο είχε απομονωθεί και ζούσε συντροφιά με το σκύλο της, χωρίς να δέχεται επισκέψεις και είχε χάσει επαφή με παλιούς φίλους. «Οι άνθρωποι μπορεί να σε προδώσουν, τα ζώα ποτέ», συνήθιζε να λέει.

Πρόκειται για έναν από τους πρώτους ανθρώπους που έσπασε τα ταμπού των σεξουαλικών προτιμήσεων στην Ελλάδα, μιλώντας ανοιχτά για αυτές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *