ροή ειδήσεων

Πλοίαρχοι: Κίνδυνος για ατυχήματα στα λιμάνια των νησιών



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού ναυτικού,... για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά λιμάνια και για τα ενδεχόμενα ατυχημάτων και δυσλειτουργιών.
Με αφορμή τις κοινές επιθεωρήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων μαζί με άλλους φορείς, σε λιμενικές υποδομές Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και Κρήτης η διοίκηση της ΠΕΠΕΝ επισημαίνει:
«Παρά τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις των Πλοιάρχων, χειριστών των λιμανιών ,οι οποίες είναι αποτυπωμένες στις εκθέσεις μας για τα διάφορα Ελληνικά λιμάνια και τις βελτιωτικές μικρές και μεγάλες κινήσεις που έχουν γίνει, παρατηρούμε, με έκπληξη και λύπη, πως η πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί και όπως συνηθίζει, δεν τις λαμβάνει υπ'όψη.
Το αποτέλεσμα της παροιμιώδους αδιαφορίας αυτής, το βλέπουμε στα διάφορα λιμάνια, όπου έγιναν κάποιες βελτιώσεις, αλλά δυστυχώς παρέμειναν μέχρι εκεί» και προσθέτει:
«Έχουμε λιμάνια που χαρακτηρίζονται από δύσκολα έως επικίνδυνα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Τα οποία κατασκευάστηκαν έτσι, παρά τις υποδείξεις της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Ε.Ν. (πάσης τάξεως), ακολουθώντας τις «επιστημονικές» μελέτες κάποιων τεχνοκρατών, που στο τέλος τα κατασκευαστικά λάθη, τα καταστούν απρόσιτα. Αλλά, ίσως, εξυπηρετείται έτσι ο μικρόκοσμος και τα μικροσυμφέροντα κάποιων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του προηγούμενου ΥΝΑ, πως σε αυτού του είδους επιτροπές θα συμμετέχει Πλοίαρχος Ε.Ν., βλέπουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Ή μάλλον, συμβαίνει το αντίθετο» και καταλήγει:
«Δυστυχώς οι κύριοι τεχνοκράτες, αναλαμβάνουν την ευθύνη για άλλη μια φορά, λαμβάνοντας υπ' όψη διάφορες γνώμες, προκειμένου να συνεχίσουν τα διαχρονικά τους λάθη.
Κρούομε τον «κώδωνα» του κινδύνου και ζητάμε, πριν προχωρήσουν σε τελικά σχέδια και εγκρίσεις, να ενημερωθούν άμεσα οι χρήστες Πλοίαρχοι αφού με την τεκμηριωμένη άποψή τους θα υπάρξει, όχι μόνο θετικό, αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ευχόμαστε να μην βγουν αληθινές οι προβλέψεις μας. Αλλά, μάλλον οι δυσλειτουργίες και τα ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν λόγω της αστοχίας τους, θα επαληθεύσουν για άλλη μια φορά, πως οι τεχνοκράτες είναι καλοί για ασκήσεις επι χάρτου και όχι για πραγματικές συνθήκες όπου η εμπειρία και οι γνώσεις των αξιόλογων συναδέλφων Πλοιάρχων που ταξιδεύουν σ' αυτά τα λιμάνια με όλες τις καιρικές συνθήκες όλες τις εποχές του χρόνου, είναι αδιαμφισβήτητες και απαραίτητες».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *