ροή ειδήσεων

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε κάποιους ανθρώπους περισσότερο;



Για πολλούς ανθρώπους, το καλοκαίρι που έρχεται, ειδικά στη χώρα μας,...
είναι μία ευκαιρία για μπάνιο, θάλασσα και βόλτες έξω. 
Για κάποιους άλλους όμως σημαίνει… πολλά τσιμπήματα κουνουπιών.
Ακόμα λοιπόν και αν είστε... από τους τυχερούς που δεν τους τσιμπάνε και πολύ τα κουνούπια, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν. Και ενώ στη χώρα μας είναι μία απλή ενόχληση σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα τσιμπήματα κουνουπιών μπορεί να σημαίνουν πολλές σοβαρές ασθένειες, όπως ελονοσία.

Σύμφωνα λοιπόν με νέα μελέτη, τα γονίδιά μας έχουν άμεση σχέση με το αν θα μας τσιμπήσουν τα κουνούπια. Η απάντηση δηλαδή σε αυτό που οι παλιοί λέγανε «γλυκοαίματος» βρίσκεται στα γονίδιά μας.

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα θηλυκά κουνούπια – αυτά δηλαδή που τσιμπάνε – προτιμούν κάποιους ανθρώπους βάσει της χημείας, την οποία εκπέμπουν, βάσει της μυρωδιά, η οποία φυσικά επηρεάζεται από τα γονίδια. Για τη νέα μελέτη, ειδικοί κέντρου ερευνών στο Λονδίνο επιχείρησαν να ελέγξουν τα γονίδια με πιο άμεσο τρόπο.

Επέλεξαν λοιπόν 18 ζευγάρια όμοιων διδύμων και 19 ζευγάρια γυναικών διδύμων που δε μοιάζουν για να δουν πώς τα κουνούπια ελκύονται από αυτούς τους ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι όλες οι γυναίκες ήταν πριν την εμμηνόπαυση ώστε να μην μπλέκεται η έμμηνος ρήση με το αποτέλεσμα. Βρήκαν λοιπόν ότι τα ίδια δίδυμα τραβούσαν τα κουνούπια σε επίπεδα παρόμοια σε σχέση με τα ζευγάρια των διδύμων που δεν έμοιαζαν μεταξύ τους.

Οι ερευνητές δε διαπίστωσαν ποια ήταν τα συγκεκριμένα γονίδια που τραβούσαν τα περισσότερα κουνούπια, ωστόσο διαπίστωσαν με σαφήνεια τη σχέση ανάμεσα στα γονίδια και τα ενοχλητικά – και κάποιες φορές επικίνδυνα – τσιμπήματα κουνουπιών.

newpost.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *