ροή ειδήσεων

Η Αξία του να είσαι αριστερός (και να μην είσαι κορόιδο) [άρθρο]



Αν κάτι έμαθα από τους τρεις μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία είναι πως λίγα πράγματα...
είναι τόσο ωραία και σου δίνουν τόσο μεγάλη ελευθερία κινήσεων όσο το να είσαι αριστερός. Στην πραγματικότητα το να μην είσαι αριστερός σε κατατάσσει αυτομάτως στην κατηγορία κορόιδο καθώς χάνεις την ευκαιρία να λες και να κάνεις ακριβώς ό,τι λένε και κάνουν οι δεξιοί χωρίς να ανησυχείς για αντιδράσεις και άλλα τέτοια ενοχλητικά.

Νομίζω πως αν καταλαβαίνατε πόσα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε ως αριστεροί θα κρεμούσατε μια κατακόκκινη σημαία έξω από το μπαλκόνι σας και θα χτυπούσατε τατουάζ τον Τσε ή τον Μαραντόνα ή τη Ραχήλ τη Μακρή ή τέλος πάντων κάποια σπουδαία προσωπικότητα της αριστεράς. Αφήστε με να σας ανοίξω τα μάτια και να προσπαθήσω να σας εντάξω στημεγάλη αριστερή αγκαλιά που έχει χώρο για όλους όσους δεν είναι κορόιδα.

Αν είσαι αριστερός μπορείς να συγκυβερνήσεις με ένα ακροδεξιό κόμμα


Νομίζω πως οι περισσότεροι θυμάστε πολύ καλά τι είχε, δικαίως, ακουστεί για τη συγκυβέρνηση που συμπεριέλαβε τον Γιώργο τον Καρατζαφέρη. Αν υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει πως ο Καμμένος ο Πάνος έχει έστω και μισή ιδεολογική διαφορά από τον πολιτικό πατέρα του Άδωνι του Γεωργιάδη τον καλωσορίζω στην ωραία χώρα μας και του εύχομαι καλή διαμονή. Παρόλα αυτά οι τότε διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς καθόλου δεν ενοχλούνται που ο Αντρέας ο Τσίπρας οδηγεί το τρενάκι του υπό το άγρυπνο βλέμμα του ηγέτη των Καμμένων Ελλήνων. Και πολύ καλά κάνουν γιατί ο Ανδρέας ο Τσίπρας είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ και μπράβο του.


Δύο ηγέτες υποδέχονται την εξουσία που μπάινει από τα αριστερά (όπως βλέπουμε εμείς)

Αν είσαι αριστερός μπορείς να κάνεις χιουμοράκι με τους μετανάστες


Φανταστείτε τι θα είχε γίνει σε περίπτωση που κάποιος υπουργός της Νέας της Δημοκρατίας είχε πει πως οι μετανάστες «λιάζονται στις πλατείες», όπως είπε η Κυρά Τασία Αντουανέτα, ή ότι «μοιάζουν με μοντέλα», όπως είπε ο Φλαμπουράρης υπουργός, του οποίου το μικρό νομίζω πως είναι Ορέστης αλλά μπορεί και να τον μπερδεύω και με τον Μακρή. Όλοι οι ευαίσθητοι συμπολίτες μας θα είχαν ορμήξει να τον κατασπαράξουν αν και αδίκως καθώς, όπως όλοι ξέρουμε, οι υπουργοί της Νέας της Δημοκρατίας δεν τρωγόντουσαν με τίποτα. Αντιθέτως η κυρα-Τασία και ο κυρ-Εβίβα μπορούν να λένε όσες χαριτωμενιές θέλουν για ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους με την ελπίδα να μπορέσουν να ζήσουν μια ζωή που να μοιάζει λίγο με ανθρώπινη και να μην κουνιέται φύλλο. Και πολύ σωστά κάνει το φύλλο και μένει ακίνητο καθώς η κυρα-Τασία και ο κυρ-Κάπελας είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και μπράβο τους.

Αν είσαι αριστερός μπορείς να κυβερνάς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου


Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 2015 οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σήμαιναν την κατάλυση του Συντάγματος και της δημοκρατίας. Από τις 26 και μετά έγιναν εργαλεία απαραίτητα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να εξηγήσω τι άλλαξε. Για τους αντιδραστικούς που είναι δύσκολο να το καταλάβουν να πω πως είναι τεράστια διαφορά να ανακρίνεσαι ως αντιφρονών στο αρχηγείο της Στάζι και να ανακρίνεσαι ως αντιφρονών στην ΕΑΤ την ΕΣΑ. Με λίγα λόγια οι ΠΝΠ από τις 26 Ιανουαρίου είναι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ και μπράβο τους.


Ένας αριστερός τραβάει έναν άλλον ακόμα πιο αριστερά (όπως βλέπουν αυτοί)

Αν είσαι αριστερός μπορείς να ζητάς την πρόσληψη των δικών σου παιδιών


Την Τρίτη ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των ηγετών του κινήματος «Δεν είμαστε τίποτα κορόιδα» ο Στάθης Παναγούλης, στη συζήτηση για την Κυβερνητική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ζήτησε την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων και ιδιαιτέρως αυτών που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη εξουσία. Οι συμπολίτες μας που τα παλιά τα χρόνια έσκιζαν τα ωραία τους ρουχαλάκια για τις γαλάζιες και πράσινες προσλήψεις, για τα δικά μας τα παιδιά, έκαναν ένα ωραιότατο τουμπεκί και μάλιστα εξαιρετικά ψιλοκομμένο. Και πολύ καλά έκαναν. Γιατί ο Στάθης «Δύναμη του Επωνύμου» Παναγούλης είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. Και μπράβο του.

Αν είσαι αριστερός μπορείς να χρησιμοποιείς το κανάλι της Βουλής για την προσωπική σου προβολή


Η κόρη του Νίκου του Κωνσταντόπουλου που τυγχάνει –για καλή μας τύχη– και Πρόεδρος της Βουλής χρησιμοποίησε το κανάλι της Βουλής για να προβάλει σποτάκια που διαφημίζουν την ίδια και την επιτροπή που έχει συστήσει για την προβολή της και της οποίας ο τίτλος μού διαφεύγει. Νομίζω είναι κάτι σαν «Επιτροπή για την προώθηση της καριέρας της Ζωής» αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Όπως και να έχει, χιλιάδες μαχητές του πλουραλισμού οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να εξοργιστούν από τα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ των συστημικών καναλιών το βρήκαν απολύτως φυσιολογικό και δικαίως. Γιατί η Ζωή η Κωνσταντοπούλου είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ και μπράβο της.

Θα μπορούσα να γράφω για αρκετή ώρα ακόμα. Να εξηγήσω γιατί το νόμιμο είναι πλέον και ηθικό, γιατί ο ναρκισσισμός και η υπεροψία είναι αρετές, γιατί τα ΜΑΤ είναι ο μόνος τρόπος να διαλύσεις καταλήψεις και πολλά άλλα τα οποία φαντάζομαι πως ήδη έχετε καταλάβει από μόνοι σας. Γιατί, επειδή δεν είστε τίποτα κορόιδα, έχετε καταλάβει την αξία του να είστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Και μπράβο σας...

*Μάνος Βουλαρινός/athensvoice

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *