ροή ειδήσεων

Προβληματισμός στις ασφαλιστικές εταιρείες το κόστος "θραύσης υαλοκρυστάλλων"



Γύρω στα 250 με 300 ευρώ ανέρχεται ο μέσος όρος του κόστους ανά ζημιά... στα κρύσταλλα αυτοκινήτων κάτι που προβληματίζει τους αρμόδιους φορείς και τις ασφαλιστικές εταιρίες που αναζητούν επανασχεδιασμό των συμβάσεων με τις σχετικές εταιρίες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων...

Είναι φορές που αυτοί που αναλύουν τα στοιχεία στα λογιστήρια να θέλουν να ρίξουν μια γροθιά στους υπολογιστές που δείχνουν υπέρμετρο κόστος!

Κάποιες εταιρίες αντικατέστησαν τις παλαιές συνεργασίες με συμβάσεις ανά «κομμάτι» βελτιώνοντας το κόστος από τα 300€, στα 185-200€!

Ένα άλλο σημείο προσοχής ήταν ο προασφαλιστικός έλεγχος πριν την ασφάλιση που έδειξε ότι υπήρχε πεδίο ενεργειών που επιβάρυνε το κόστος με ζημιές που προϋπήρχαν.

Διαφωνίες προέκυψαν και σε ζητήματα επιλογής επισκευής ή επιλογής αντικατάστασης, όπου η επισκευή κοστίζει γύρω στα 80€ ενώ η αντικατάσταση 300€ που πιθανόν η επισκευή να πληρωνόταν δύο φορές εάν σύντομα το κρύσταλλο έχρηζε νέας επισκευής ή και αντικατάστασης!

Γεγονός είναι ότι μετά τις πράξεις 30-31 ΤτΕ πολλοί ενδιαφερόμενοι, και ιδίως πρακτορομεσίτες, άλλαξαν συνήθειες και συνεργασίες με εταιρίες κρυστάλλων, συνεργεία και ασφαλιστικές εταιρίες που είχε ως αποτέλεσμα και παρενέργειες προσαρμογής με αυξομειώσεις κόστους αναλόγως συνεργασιών σε σχέση με τους μεταφερόμενους πελάτες.

Αλλαγές υπήρξαν και στην ποιότητα των τζαμιών ανάμεσα στις εταιρίες πώλησης και ανταλλακτικών όπου οι τιμές είναι διαφορετικές από χώρες Ασίας (πχ Κίνα) και χώρες Ευρώπης…

Υπήρξαν και διακυμάνσεις στα έξοδα σε σχέση με τα ασφάλιστρα όπου πολλές φορές τα έξοδα υπερέβαιναν κατά πολύ τα έσοδα. Πολλοί έπραξαν πολλά με απαλλαγές, τιμές αναλόγως τζίρου, εκπτώσεις σε συχνότητες ζημιάς κλπ ακόμα και κάποιοι όπως η ΙΝΕΤΡΣΑΛΟΝΙΚΑ προχώρησαν σε ίδρυση δικών τους μονάδων για καλύτερα αποτελέσματα!

Η διατάραξη πολλών ισορροπιών στην αγορά έφερε και πολλούς προβληματισμούς στις ασφαλιστικές εταιρίες για ανασχεδιασμούς κάτι που ανάγκασε και τις εταιρίες κρυστάλλων σε σκληρό ανταγωνισμό με νέες τιμολογιακές πολιτικές αλλά και επιθετικές διαφημίσεις, χορηγίες, συμμετοχές σε συνέδρια, ιντερνετικές εφαρμογές και ανακατατάξεις μεριδίων και αλλαγές στόχων. Πολλοί θεώρησαν υπερβολική την παρουσία των σχετικών εταιριών με κρύσταλλα σε άσχετα με το αντικείμενό τους συνέδρια κλπ., αν και το nextdeal.gr όλα αυτά τα θεωρεί σχετικά με το αντικείμενό τους.

Το www.nextdeal.gr που πρωταγωνιστεί στην ασφαλιστική διαδικτυακή ενημέρωση σήμερα γνωρίζοντας την αγωνία των ασφαλιστικών εταιριών για ρευστότητα και ταυτόχρονα τα περιθώρια ανασχεδιασμών των συμβάσεων επισημαίνει ότι η αγορά αυτορυθμίζεται σε κάθε τομέα και ότι αυτό θα συμβεί και στην αγορά θραύσεως κρυστάλλων που έφερε σημαντικές υπεραξίες και καλές υπηρεσίες στον κλάδο αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών.

Όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι απαιτείται ένας καλός ανασχεδιασμός για μείωση του κόστους χωρίς να σπάσουν με γροθιές τα κομπιούτερ τους!

πηγή: nextdeal.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *