ροή ειδήσεων

Καμία συμφωνία με δανειστές! Ένα βήμα πριν τον ξαφνικό θάνατο η Ελλάδα!


Ομολογία Τσίπρα στον Λιου ότι "σκάμε"! ...

Ο χρόνος στερεύει. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη και διαρρέει ότι είναι θέμα χρόνου η υπογραφή συμφωνίας. Ποιος χρόνος, όμως; Η κλεψύδρα αδειάζει κι αν σε μερικές ημέρες δεν πέσουν υπογραφές, η ελληνική οικονομία πέφτει σε κώμα!...

Κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν ότι «αν η συμφωνία δεν είναι ενιαία, δεν είναι βιώσιμη» παραπέμποντας ως το τέλος του μήνα για να έχουμε εξελίξεις.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, που επικαλείται το real.gr, υποστήριζε ότι δεν μπορεί να μην μπει το θέμα του χρέους στη συμφωνία, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για το τι γίνεται μετά. Μίλησε για εντατικοποίηση του Brussels Group, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το κείμενο της συμφωνίας έχει ήδη αρχίσει να γράφεται στα κομμάτια που οι δύο πλευρές συμφωνούν. Υποστήριξε μάλιστα, πως αν μέχρι το τέλος του μήνα τελειώσουν τα Brussels Groups, μία ή δύο μέρες μετά θα συγκληθεί το Eurogroup. «Δεν πρέπει να υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτά», είπε.

Σημειώνοντας ότι η Κομισιόν είναι σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από το ΔΝΤ, ο ίδιος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ υπήρξε και αντικείμενο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, αλλά και πως σε ορισμένες περιπτώσεις η Γερμανία κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο τηλεφώνημά του με τον Τζακ Λιου, ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να υπογραφεί συμφωνία, παρατηρώντας πάντως πως ενώ το ΔΝΤ ξεκίνησε με θέσεις πιο κοντά στην «αντιλιτότητα», τώρα έχει ατζέντα που σπρώχνει για αλλαγές και στο ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε πως η κυρίαρχη άποψη στο Ταμείο είναι πως αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ δεν θα μπει εμπόδιο…

Τσίπρας στον Λιου: Σκάσαμε

Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ, φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Τζακ Λιου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την σύνοδο κορυφής στην Ρίγα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου, ζήτησε από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που οφείλει η Ελλάδα να πληρώσει τον Ιούνιο προς το ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί μετά τα μέσα και προς το τέλος του μήνα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί από το ΔΣ του ΔΝΤ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θεωρείται πιθανό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό προς τη χώρα μας, όμως ζήτησε και από την κυρία Λαγκάρντ και από τον κύριο Τόμσεν «να τελειώνουν» τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Πηγές από το Ταμείο μάλιστα σχολίαζαν πως «Ευρωπαίοι και Έλληνες σέρνουν τα πόδια τους κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και εκνευριστικό σε βαθμό ενόχλησης».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *