ροή ειδήσεων

Τα μυστικά της Πάτμου



Η Πάτμος, ένα νησί που συνδέθηκε με την ανατολή και την επικράτηση του Χριστιανισμού,...
ένα νησί προφητειών και μυστηρίου, και ταυτόχρονα τόσο όμορφο, λαμπερό, γεμάτο δύναμη και κρυφούς θησαυρούς, πρέπει να το γνωρίσουμε επειγόντως, όσοι δεν το έχουμε δει από κοντά.

Κάθε χρόνο, όταν αρχίζουν τα «καλλιστεία» των τουριστικών οδηγών, η Πάτμος θα λάμπει σε πρώτες θέσεις. Δεν είναι μόνον το μυστηριακό σπήλαιο της Αποκάλυψης, ούτε μόνον το Μοναστήρι του Αγίου Θεολόγου που πρέπει κάποιος να δει στην Πάτμο. Όλο το νησί ουσιαστικά είναι ένα αξιοθέατο!
Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά
Ο Άγιος Ιωάννης που με την Αποκάλυψη κατάφερε να πυρπολήσει το μυαλό και την καρδιά όλης της οικουμένης, ως γνωστόν εγκαταβίωσε εδώ, στο Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, το οποίο μαζί με το Μοναστήρι του Αγίου Θεολόγου έχουν ανακηρυχτεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO. Το Μοναστήρι άρχιζε αν χτίζεται το 1088 και αποτελεί την σημαντικότερη σύνθετη μοναστηριακή δομή όλου του Αιγαίου. Ο Όσιος Χριστόδουλος, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως πειρατής, είναι ο κτήτορας της σημαντικής αυτής τηλαυγούς μονής, η αίγλη της οποίας ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια και αυτής ακόμα της Μεσογείου. Πέρα από την αρχιτεκτονική ομορφιά, είναι σημαντικά και τα κειμήλια και τα έγγραφα που φιλοξενούνται εδώ. Το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως είναι στα μισά της διαδρομής από το λιμάνι της Σκάλας προς τη Χώρα, 4 μέτρα κάτω από τη γη. Πρόκειται σίγουρα για έναν χώρο που όχι μόνον αξίζει, αλλά και απαιτεί μια γνωριμία μαζί του. Μια τριπλή σχισμή στην οροφή του Σπηλαίου λέγεται πως είναι το αποτέλεσμα της ουράνιας επιφάνειας, η οποία προκάλεσε τα οράματα στον Άγιο Ιωάννη. Το Σπήλαιο αποπνέει μοναδική δύναμη, είναι σίγουρα από τους πιο παράξενους τόπους του Αιγαίου. Η Χώρα της Πάτμου, με την εκπληκτική ατμόσφαιρα και τα μοναδικά αρχοντικά, όπως αυτό του Φιλικού Ξάνθου, θεωρείται από τα ομορφότερα κατοικημένα χωριά του κόσμου!



Στην Πολυνησία του Αιγαίου
Με ορμητήριο την εκτυφλωτική Πάτμο μπορεί ο ταξιδιώτης να κάνει μια θαλάσσια περιήγηση στην πιο διαμαντένια Πολυνησία, αυτή του Αιγαίου. Μπορείτε με καϊκι να βρεθειτε στους κοντινούς Αρκιούς και την εκπληκτική παραλία Τηγανάκια, στο μικροσκοπικό αλλά εξαιρετικά κοσμοπολίτικο Μαραθάκι, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα κρυφά διαμάντια του Αιγαίου.
Παραλίες της ονειρικής Πάτμου
Το λιμάνι της Πάτμου είναι η Σκάλα, η οποία δίνει ένα πανόραμα της ασύλληπτης προσωπικότητας αυτού του μαγεμένου νησιού. Πολύ κοντά είναι η παραλία του Κάμπου, όπου τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί, με πολλά καφέ, ουζερί, αλλά και θαλάσσια σπορ. Η Ψιλή Άμμος αναμφίβολα είναι η ομορφότερη παραλία του νησιού με το γραφικό ταβερνάκι της, και χρειάζεται να την προσεγγίσετε με βαρκάκι, δεν φτάνει εκεί ο δρόμος. Το κρυστάλλινο και αμμουδερό Αγριολίβαδο, πολύ νεανικό spot, είναι εύκολο να το προσεγγίσετε ενώ η παράξενη Λάμπη φημίζεται για τα παράξενα και πολύχρωμα βότσαλα που την στολίζουν. Ο επίσης βοτσαλωτός Γερανός, ξεχωρίζει για το μικρό νησάκι με μια εκκλησία ακριβώς στο αγνάντιο του και είναι μια παραλία που δεν την ξέρουν ακόμα πολλοί. Η Βάγια από την άλλη, μια μοναδική παραλία, έχει συνταρακτικά νερά και θα σας μαγέψει. Ο Γροίκος, στον ομώνυμο οικισμό, είναι απλά μαγικός, ενώ οι Δίδυμες και η Άσπρη Παραλία, είναι εκτός περιγραφής, μόνον με τα μάτια σας θα πιστέψετε τόση ομορφιά!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Αστυνομικό Τμήμα : 22470 31303
Κέντρο υγείας : 22470 31211, 22470 32669
Δημοτικό Γραφείο Εξυπηρ. Επισκεπτών : 22470 31666
Δήμος Πάτμου : 22470 31235
Δήμος Λειψών: 22470 41209
Κοινότης Αγαθονησίου: 22470 29009
Σταθμός Ταξί : 22470 31225
Λιμεναρχείο : 22470 31231
Ι.Μ. Ιωάννου του Θεολόγου :22470 31223
Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής : 22470 31991
Ι.Μονή Ευαγγελισμού : 22470 31276
Ιερό Σπήλαιο Αποκαλύψεως : 22470 31234
Ταχυδρομείο: 22470 31316
Τελωνείο : 22470 31312

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *