ροή ειδήσεων

Τι λέει η «Φιλοζωική Ρόδου» για τη διαχείριση του κυνοκομείου με αφορμή τις κατάγγελιες



Για «ανυπόστατα ψεύδη» κάνει λόγο η πρόεδρος Αν. Σταματίου...

Αναφέρουμε ότι όλα όσα δημοσιεύονται από τα τρία (3) μέλη του Δ.Σ. της Φιλοζωικής Ρόδου, οι οποίοι υπήρχαν μόνο στα χαρτιά και δεν πρόσφεραν καμία απολύτως βοήθεια στην φιλοζωική (κυνοκομείο), αφού η παρουσία της αντιπροέδρου περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες είναι ανύπαρκτη και όταν κατά το διάστημα 2014 περιστασιακά και μόνο κάποιες Παρασκευές ερχόταν στο κυνοκομείο από τις 11:30 πμ μέχρι τις 13:00 μμ καθόταν σε μια καρέκλα και δεν πρόσφερε καμία βοήθεια. Αντ’ αυτού επέκρινε όλες τις ενέργειες που γίνονταν για το ευ ζην των ζώων στο κυνοκομείο.
Στα δύο κυρίως μέλη είχε ανατεθεί μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους ως νομικούς η έκδοση άδειας λειτουργίας του κυνοκομείου, επίσης τις βελτιώσεις στο κυνοκομείο που θα έπρεπε να γίνουν από τον Δήμο Ρόδου, όπως ακόμη και την επίτευξη συμφωνίας με τον κ. Γαβριήλ Xαρίτο, οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση είσπραξης του χρέους από τον Δήμο προς την φιλοζωική των 58.0006 που αφορά από το 2004-2007. Θα έπρεπε να υπογράψουν ένα έγγραφο που θα πιστοποιούσε την αμοιβή του κ. Χαρίτου με ποσοστά 18% από τα χρήματα τα οποία θα έπαιρνε η φιλοζωική από τον Δήμο.
Η δικάσιμος είχε οριστεί στις 27/4/2015 και οι κ.κ. Κυπραίος και Διμέλη λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση, αποφάσισαν να μην παραστούν, εμποδίζοντας για μια ακόμη φορά την λειτουργία της φιλοζωικής -κυνοκομείου με αποτέλεσμα η δίκη να οριστεί στις 14/12/2015.
– Όσον αφορά το θέμα της κακής διαχείρισης που αναφέρονται, αναφέρω υπεύθυνα ότι είναι ασύστολα ψεύδη και γι’ αυτό έχει αναλάβει η ελεγκτής κ. Τσαμπίκα – Καλομοίρα Ανδρούλη να εκδώσει πόρισμα μέχρι τις 18/05/2015 αναφέρονται συγκεκριμένα στα έξοδα κίνησης του αυτοκινήτου της φιλοζωικής, το οποίο είναι 20 ετών και λόγω της παλαιότητάς του καταναλώνει περισσότερα καύσιμα, έχει περισσότερα έξοδα συντήρησης από ένα καινούργιο αυτοκίνητο, για το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε.
Ακόμη η διαφωνία μας ήταν το θέμα της συντήρησης του καταφυγίου γατών που έχει ιδρύσει η φιλοζωική και υποχρεούται και έχει την ευθύνη τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ζώων τα οποία εγκαταλείπονται εκεί. Τα έξοδα για αυτό απορρέουν από δωρεές φίλων του εξωτερικού και δεν επιβαρύνουν σε καμία περίπτωση τον Δήμο Ροδίων.
Όσον αφορά τους ισχυρισμούς τους για το θέμα παράδοσης των βιβλίων της φιλοζωικής, το βιβλίο ταμείου το είχε μέχρι το τέλος του 2013 η τότε ταμίας και φοροτεχνικός κ. Πόπη Γανωτάκη και αφού είχε έλθει επανειλημμένα σε τηλεφωνική επαφή με την ταμία κ. Ρούλα Βασιλοπούλου για την ενημέρωσή της και βοήθεια προς αυτών η παραπάνω κυρία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.
Οι κύριοι μέσω της Αντεισαγγελέως στην οποία με παρέπεμψαν ζήτησαν την παράδοση του βιβλίου ταμείου, όπως κι έγινε. Το βιβλίο ταμείου δεν παραδόθηκε ποτέ στην κυρία Βασιλοπούλου, αντί αυτού στον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον οποίο επέλεξαν για την τήρηση των βιβλίων της φιλοζωικής. Η κ. Παπαδοπούλου δεν τήρησε ποτέ το βιβλίο διότι ήταν πάντα απούσα, λέγοντας ότι είχε προβλήματα υγείας καθώς και προβλήματα συγγενών της.
Το μικρό ταμείο, το οποίο αφορά αγορά τροφής για τα κουτάβια (κοτόπουλα και ειδική τροφή) και φάρμακα το κρατάει η κ. Φλώρα Μιαούλη μέλος της φιλοζωικής Ρόδου και εργαζόμενη στο κυνοκομείο, και αυτό μετά από απόφαση της κ. Διμέλη.
Ο λογιστής κ. Παπαδημητρίου παραιτήθηκε των καθηκόντων του τον Μάρτιο του 2015 προφασιζόμενος φόρτο εργασίας και με κατάληξη να μην μπορεί να εισπραχθεί το ποσό των 20.000 ευρώ (αφορά την πρώτη δόση του 2015 για τις ανάγκες του σκοπού του κυνοκομείου από τον Δήμο Ροδίων) αφού δεν είχε καταθέσει φορολογική δήλωση του 2014, Ισολογισμό και Απολογισμό για το 2015. Ο Δήμος προφασιζόμενος αυτό σαν αιτία δεν έχει δώσει δεκάρα μέχρι σήμερα, από εμάς έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες παρακαλώντας την κ. Ανδρούλη, η οποία είχε παραλάβει το βιβλίο ταμείου για να εκδώσει το πόρισμα και η οποία μένει στην Κω, να μας τα στείλει με COURIER τη Δευτέρα 4/5/2015. Τα παραδώσαμε στον κ. Παπαδημητρίου και περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα 12/05/2015 να τα παραλάβουμε και να τα παραδώσουμε στον Δήμο για την έκδοση του εντάλματος πληρωμής των 20.000€. Όσον αφορά το βιβλίο του Δ.Σ. το έχει ο κύριος Κυπραίος, ο οποίος είχε την ευθύνη του Γραμματέα της φιλοζωικής και δεν τα παρέδωσε ποτέ στην Πρόεδρο μετά την παραίτησή του. Η Πρόεδρος κ. Αναστασία Σταματίου έχει το βιβλίο της Γενικής Συνελεύσεως και Μελών όπως ορίζει ο νόμος, αφού η έδρα της φιλοζωικής φιλοξενείται στο σπίτι της για να μην έχουμε περαιτέρω έξοδα, όπως και η Πρόεδρος εκτελεί χρέη οδηγού από το κυνοκομείο στις περισυλλογές καθώς επίσης και την μεταφορά ζώων στο αεροδρόμιο πολλές φορές 04:00 πμ, όταν αυτά υιοθετούνται από ξένους, καθώς επίσης και μεταφορά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (τεστ και εξετάσεις λεϊσμανίασης) στην κτηνίατρο κα Σταυρούλα Τσαβαρή, με την οποία υπάρχει συνεργασία και αμέριστη βοήθεια εκ μέρους της σε ό,τι αφορά την παρουσία της στο κυνοκομείο δωρεά τροφών και φαρμάκων. Αναφέροντας όλα αυτά προς γνώση των συμπολιτών και για λόγους ευταξίας μετά τις κακόβουλες δημοσιεύσεις των κ. Διμέλη, Κυπραίου και Βασιλόπουλο, αφού έχει αφιερώσει 25 και πλέον έτη από την ζωή μου για τα αδέσποτα της Ρόδου παραιτούμαι του αξιώματός μου ως προέδρου της φιλοζωικής και καλώ Γενική Συνέλευση των Μελών φίλων και ευεργετηθέντων από την φιλοζωική Ρόδου την Κυριακή 7/06/2015 και ώρα 11:00 στο Ακταίον για την ανάδειξη μέσω Δ.Σ. κ. Προέδρου της φιλοζωικής Ρόδου και παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συνέχεια της φιλοζωικής Ρόδου. Αν αυτό δεν σταθεί δυνατόν θα υπάρξει η διάλυση του οργανισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αδέσποτα της Ρόδου.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Αναστασία Σταματίου


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *