ροή ειδήσεων

Λήστεψε την Αγροτική τράπεζα Ρόδου και το Δημόσιο τον πλήρωνε κανονικά για... πέντε χρόνια!



Καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, όμως για πέντε χρόνια.... έπαιρνε κανονικά το 50% του μισθού του

Το πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο αλλά και τα «παράθυρα» για την ερμηνεία του, που αξιοποιούνται σε αρκετές περιπτώσεις κατά το δοκούν από διοικήσεις οργανισμών και στελέχη του κρατικού μηχανισμού, δημιουργούν ένα περιβάλλον που βοηθά στην ανάπτυξη φαινομένων ατιμωρησίας προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Μια τέτοια περίπτωση διερεύνησε έπειτα από καταγγελία ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, φέρνοντας στην επιφάνεια ακόμα μία ιστορία καθημερινής τρέλας στον δημόσιο τομέα.

Υπάλληλος δημοσίου οργανισμού που συνελήφθη το 2010 για ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Ρόδου, καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, όμως για πέντε χρόνια έπαιρνε κανονικά το 50% του μισθού του.

Κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το 2003 ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως οδηγός. Εφτά χρόνια αργότερα πήρε άδεια, αλλά δεν εμφανίστηκε όταν αυτή έληξε.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε με τον πατέρα του υπαλλήλου ο οποίος ενημέρωσε ότι ο γιος του κρατείται με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε με την εισαγγελία και ενημερώθηκε ότι ασκήθηκε δίωξη.

Στη συνέχεια ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία και αυτό σημαίνει ότι έπαιρνε το 50% του μισθού του.

Το 2011 το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης επτά ετών και του αφαίρεσε τα πολιτικά του δικαιώματα για τρία χρόνια.

Μετά την κατάθεση έφεσης ο υπάλληλος αποφυλακίστηκε αναμένοντας τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Ο υπάλληλος ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επανέλθει στο πόστο του και η νομική υπηρεσία αποφάσισε να μείνει σε αργία και να παίρνει το 50% του μισθού του... Ωστόσο δεν κινήθηκε καμία πειθαρχική διαδικασία εναντίον του και ο μισθός πληρωνόταν κανονικά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *