ροή ειδήσεων

Δωρεά Μαλλιών και Εθελοντισμός για άρρωστα παιδιά.. και στη Ρόδο



Έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης και προσφοράς...


Το πρόγραμμα Hope for Hair ξεκίνησε το 2011 στην Ελλάδα και αφορά στη δωρεά μαλλιών από εθελοντές που κόβουν τα μακριά μαλλιά τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο και στη συνέχεια τα προσφέρουν για να κατασκευαστούν περούκες για μικρά παιδιά που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία και οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αγοράς.



Η Bergmann Kord στο πλαίσιο της αυξημένης ευαισθησίας σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναλαμβάνει να κατασκευάσει το hair system ή τη περούκα με τα μαλλιά από τον κατάλληλο δότη που θα ταιριάζει το χρώμα και το μήκος και στη συνεχεία να το δωρίσει στα άρρωστα παιδιά. Με μια απλή κίνηση όλοι μαζί τους χαρίζουμε δύναμη και αισιοδοξία αφού αποδεδειγμένα με καλύτερη ψυχολογία μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η ασθένεια.

Η πρωτοβουλία στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Σε Ευρώπη και Αμερική η πρωτοβουλία είναι ευρέως γνωστή κίνηση αλληλοβοήθειας και υποστήριξης σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο σύλλογοι καρκινοπαθών σε συνεργασία με την Bergmann Kord βοηθούν τα μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες. Στη Ελλάδα η πρωτοβουλία γνωρίζει τεράστια επιτυχία μέχρι στιγμής.. Σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν όλες οι ηλικίες. Όλοι όσοι έχουν κρατήσει τα μαλλιά τους και αναζητούν τρόπο αποστολής ή/και παράδοσης τους.



Η Bergmann Kord συνεργάζεται από την αρχή με συλλόγους καρκινοπαθών και αναμένεται η επέκταση της συνεργασίας και με άλλες αντίστοιχες ομάδες σε διάφορες πόλεις ώστε η ιδέα να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα.

Οι εθελοντές δότες πριν κόψουν τα μαλλιά τους χρειάζεται να τα πιάσουν και να τα δέσουν σφιχτά με ένα λαστιχάκι. Τα μαλλιά θα πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά, να μην έχουν υποστεί χημικές διαδικασίες όπως βαφή, περμανάντ και ανταύγειες. Είναι σημαντικό να είναι τα μαλλιά όσο το δυνατόν λιγότερο ταλαιπωρημένα.

Υπάρχουν οδηγίες για το hope for hair στο site www.hos2.gr. Οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να κόψει τα μαλλιά του και να τα στείλει ταχυδρομικώς. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα να επισκεφτεί ένα από τα υποκαταστήματα της κλινικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο ή Ρόδο. Στη συνέχεια οι τεχνικοί της εταιρίας θα κόψουν τα μαλλιά της προσφοράς και θα παρέχουν εντελώς δωρεάν το νέο κούρεμα.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές-δότες μπορούν να απευθύνονται στη Bergmann Kord στο τηλέφωνο από όλη την Ελλάδα χωρίς χρέωση στο 800 11 000 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρίας στη διεύθυνση www.hos2.gr και να στέλνουν email μέσα από το site.

zougla

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *