ροή ειδήσεων

Στον Γιούνκερ φτάνουν για τον ΦΠΑ, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου



Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ζητούν...
ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών.

Με επιστολή τους που απέστειλαν την Δευτέρα στον κ. Γιούνκερ, οι δύο Περιφερειάρχες ζητούν συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουν τα επιχειρήματά τους για την ανάγκη στήριξης των νησιωτικών πολιτικών, ενώ ζητούν και την παρέμβασή του προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα για να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο η Ρήτρα Νησιωτικότητας.

Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γ. Χατζημάρκος και η κ. Χ. Καλογήρου αναφέρουν:
«Προερχόμενοι από τις μεγαλύτερες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, βρισκόμαστε αυτήν την περίοδο στην δίνη της στοχοποίησης των νησιών του Αιγαίου και την αμφισβήτηση στην πράξη των πολιτικών στήριξης της νησιωτικότητας.

Κατανοώντας πλήρως την ανάγκη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης, η οποία θα επιτρέψει στην χώρα μας να επιστρέψει στην ομαλότητα και την ανάπτυξη, πιστεύουμε ωστόσο ότι ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος των νησιών του Αιγαίου και με όρους που θα ακυρώνουν στην πράξη κάθε έννοια νησιωτικότητας.

Με βαθιά πίστη στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως αυτή θεμελιώθηκε από την Συνθήκη της Ρώμης, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση, προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και του συντονιστικού σας ρόλου, για να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο η Ρήτρα Νησιωτικότητας.

Με την ακλόνητη πεποίθηση ότι η επιβίωση και η ανάπτυξη της μεγάλης νησιωτικής Ελλάδας είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος, μιας λύσης που θα ωφελήσει όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, σας ζητούμε μια συνάντηση μαζί σας, για να σας εκθέσουμε με την απαιτούμενη τεκμηρίωση την αδήριτη ανάγκη στήριξης Ευρωπαϊκών πολιτικών νησιωτικότητας».

airetos.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/5/15 20:03

    Ελληνάρες μου πατριωτάρες μου που σας έχουν εκλέξει και περιφερειάρχες, δεν καταλάβατε ακόμα βρε ανεγκέφαλοι ότι η πράξη σας αυτή αν μη τι άλλο υποδηλώνει απαξίωση στους θεσμούς και την κυβέρνηση της χώρας και ότι αναγνωρίζετε σαν νόμιμη αρχή του κράτους τον Γιούνκερ???? Ο Γιούνκερ είναι ο αμέσως προϊστάμενός σας? Τι παράδειγμα θα δείξετε με την στάση σας αυτή? Ο καθένας λοιπόν θα απευθύνεται στους επικεφαλείς της ΕΟΚ και θα απαξιεί τους εδώ κυβερνώντες. Αντε να κάνουν και το ίδιο όλοι οι υφιστάμενοί σας και να σας απαξιούν και να απευθύνονται σε αμέσως ανωτέρους σας ……… Ωραία μα την πίστη μου διοίκηση κράτους!!! Με την ανεύθυνη στάση σας δείξαμε για μια ακόμα φορά πόσο «διαλυμένοι» είμαστε!
    Δεν σας είδα άλλωστε να επιδεικνύετε το ίδιο σθένος για την φοροδιαφυγή, την λαμογιά και την κατάσταση του νοσοκομείου της Ρόδου και σας έπιασε τώρα η κάψα του ΦΠΑ!!!!!!
    Θα καταστραφούν τα Δωδεκάνησα λέτε από την αύξηση του ΦΠΑ και όχι από τις απάτες και την τεράστια φοροκλοπή (σύμφωνα με τις εκθέσεις Ρακιτζή και του ΣΔΟΕ) αφού η φοροκλοπή είναι το εθνικό μας σπορ και όχι μόνο. Για να δούμε θα απευθυνθείτε και στον Γιούνκερ για αυτό το θέμα??
    Αντί λοιπόν να διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας (για ψηφουλάκια προφανώς) και να απαξιείτε την Ελληνική κυβέρνηση, καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε περισσότερο για την φοροδιαφυγή, την απάτη, την ανακύκλωση και την Υγεία και αφήστε τους θεατρινισμούς, γιατί όσο ήσασταν στην πολιτική μέχρι τούδε, δεν σας είδα να ασχοληθείτε με αυτά τα θέματα που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την οικονομία της Δωδεκανήσου και της Ελλάδας γενικότερα, ούτε σας είδα να απευθυνθείτε με το ίδιο σθένος στην Μέρκελ ή στον Γιούνκερ!!!!

    Δεν θα εξέπληττε το γεγονός να φάτε πόρτα από τον Γιούνκερ και από κάθε αξιωματούχο της ΕΟΚ καθώς έχετε προϊστάμενους να απευθυνθείτε και αλλοίμονο αν ο Γιούνκερ δεχόταν τον κάθε "πονεμένο" για ψήλου πήδημα!!
    Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *