ροή ειδήσεων

Ο Δήμος Ρόδου είναι ο «δράστης» των καταστροφών σε παραλία!!



Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο της κτηματικής υπηρεσίας...

Του δόθηκε προθεσμία 10 ημερών για να αποκαταστήσει τα πράγματα

Διαστάσεις προσλαμβάνει η καταγγελία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρόδου για εκβραχισμό και εκχέρσωση ολόκληρης της πλευράς στο μέσο της παραλίας του Λαδικού, για καταστροφή του θαμνότοπου και της χλωρίδας για την επέκταση της παραλίας, που καλύφθηκε από ομπρέλες, καθώς από έρευνα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, φέρεται να προέκυψε ότι η παρέμβαση έγινε από τον Δήμο Ρόδου!!
Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου απέστειλε στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου την ακόλουθη επιστολή:
«ΘΕΜΑ : 10ήμερο Επαναφοράς Κοινοχρήστου Χώρου στην Αρχική του Κατάσταση & Απομάκρυνση Υλικών από την Κ.Μ. 1007 Γαιών Καλυβιών, Ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου.
ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ. ΔΩΔ 1200/25-05-2015 καταγγελία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου.
Σε συνέχεια της προαναφερθείσας καταγγελίας αλλά και αυτοψίας υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας την 25/5/2015 στην παραλιακή περιοχή «Άντονι Κουήν» της Δ.Ε. Καλλιθέας, διαπιστώθηκε ότι έχουν μεταφερθεί τεμαχισμένα τμήματα πωρόλιθου από τον κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας στην παρακείμενη Κτηματολογική Μερίδα 1007 Γαιών Καλυθιών, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου αυθαίρετα και παράνομα. Η δε απομάκρυνση των υλικών αυτών μετέβαλε τον κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας κατ’ υπέρβαση του Ν. 2971/2001.
Για το λόγο ότι τα υπό κρίση υλικά προέρχονται από τεμαχισμό από τον Δήμο σας (με ιδιώτη εργολάβο) μεγάλων όγκων βράχων, που αποκολλήθηκαν από κατολίσθηση το 2014 επιφέροντας αλλοίωση του ανάγλυφου της περιοχής, αλλά και επικινδυνότητα για την ασφάλεια των λουομένων και των επισκεπτών της περιοχής και έχριζαν άμεσης παρέμβασης, η οποία και έγινε από εσάς.
Υποχρέωση σας, όμως ήταν να εναποθέσετε τα βραχώδη κομμάτια που προέκυψαν από τον τεμαχισμό – επεξεργασία του προαναφερόμενου υλικού στην υποκείμενη του πρανούς θέση ολίσθησης, πόσω μάλλον να διατηρήσει και να στηρίξει τα βραχώδη υλικά κατολίσθησης στην αρχική θέση κατάπτωσης, με σκοπό την προστασία του μεταβληθέντος πρανούς από νέες κατολισθήσεις υλικών, καθώς έχει πλέον διαταραχθεί η φυσική του ισορροπία, αντ’ αυτού μεταφέρατε και αποθέσατε τα υλικά αυτά εντός της Κτηματολογικής Μερίδας 1007 Γαιών Καλυθιών, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου αυθαίρετα και παράνομα.
Καλείστε όπως, εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου να μεταφέρετε τα υπό κρίση συλλεχθέντα υλικά στην αρχική τους θέση, τοποθετώντας τα στον πόδα του δημιουργηθέντος από την κατολίσθηση πρανούς, με τέτοιο τρόπο, ώστε να στηρίζει το άνωθεν τμήμα του πρανούς, διασφαλίζοντας το χώρο από νέα κατολίσθηση. Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη και άμεση δεδομένης της επικινδυνότητας για την ασφάλεια των λουομένων στην περιοχή. Σε άλλη περίπτωση θα επιβληθούν σε βάρος σας τα προβλεπόμενα από το Ν. 2971/2001 και της λοιπής περί Δημοσίων Κτημάτων νομοθεσία.
Σας γνωρίζουμε ότι, ο χώρος αυτός, ο οποίος δημιουργήθηκε ως παραλία λόγω της απομάκρυνσης των εν λόγω βραχωδών υλικών είναι προέλευσης αυθαίρετου τεχνικού έργου και ως εκ τούτου δεν θα εγκριθεί κανενός είδους μίσθωση στο χώρο αυτό από την Υπηρεσία μας».
Σημειώνεται ότι η Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος έχει καταγγείλει ότι στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και ξαπλώστρες σχεδόν πάνω στο κύμα και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει ακόμα η σχετική διαδικασία εκμίσθωσης από το Δήμο.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *