ροή ειδήσεων

Δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων για την Υγεία σε όλη τη χώρα... και στη Ρόδο




Κινητοποιήσεις στα πλαίσια της 24ωρης Πανυγειονομικής Απεργίας, πραγματοποίησαν...
εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα, για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους. Συγκεκριμένα:

Στη Λάρισα: Συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, (διαβάστε στο συνημμένο την ομιλία), ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, και ο Ευάγγελος Κακαγιάννης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αντιπροσωπεία από μέλη της Διοίκησης του ΕΚΛ, συνταξιούχων και εργαζομένων στη δημόσια Yγεία που απεργούν, έκαναν από κοινού παράσταση στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου κατέθεσαν το υπόμνημά τους. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Στα Τρίκαλα: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων πραγματοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με τη συμμετοχή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων, του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού. Στους συγκεντρωμένους απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλίας Ζωγράφος και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βάιος Τάσιος. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Στην Ξάνθη: Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Στη Ζάκυνθο: Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακολούθησε παράσταση αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, όπου κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους

Στο Ηράκλειο: Έγινε προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου που κατέληξε στην ΔΥΠΕ – Ηρακλείου, όπου και έγινε συνάντηση με τον Διοικητή και του επιδόθηκε υπόμνημα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, οι Λαϊκές Επιτροπές Νοτίων Συνοικιών, Ανατολικών Συνοικιών, Μαλεβιζίου, Ομάδες Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου, Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, Ανατολικών Ηρακλείου και Μοιρών της ΟΓΕ, Σύλλογος Γυναικών Αρχανών της ΟΓΕ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Στο Αγρίνιο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Αιτ/νιας και του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου(Σ.Ε.Ν.Α.) πραγματοποιήθηκε από κοινού, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις το πρωί της Τετάρτης 20 Μάη, στην είσοδο του Νοσοκομείου. Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε και στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Είχε προηγηθεί την Τρίτη 19 Μάη μαζική εξόρμηση ενημέρωσης και παρέμβασης, για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας συνολικά και των νοσοκομείων, από το ΕΚ Αγρινίου και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου στο χώρο του νοσοκομείου της πόλης. Στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, μίλησαν ο Κώστας Μαργιώλης γραμματέας του Ε.Κ.Α, ο Γιώργος Δημητρουλής εκ μέρους του σωματείου συνταξιούχων νομού Αιτ/νίας, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, Δημήτρης Τσιάντας, τέλος εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου έγινε χαιρετισμός. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Εργάτες Πεθαίνουν στα Νοσοκομεία – Δίνουν τα Λεφτά μας στην Πλουτοκρατία».«Δώστε λεφτά για την υγεία, την Κρίση να Πληρώσει η Πλουτοκρατία». (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Στη Λήμνο, συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για δημόσια δωρεά υγεία πραγματοποίησαν το ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και τα ΔΣ των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ΟΤΑ, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συνταξιούχων. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, που θα περιέχει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια.Όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα που παρέδωσαν στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου: «Είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας όταν καλούμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, την ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους». Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα. Να καλυφθούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου του νησιού μας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τώρα να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Στα Γιάννενα η συγκέντρωση έγινε στο Πανεπιστημονικό Νοσοκομείο από τη Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχαν τα κλαδικά σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Γάλατος – Τροφίμων – Ποτών Τρόφιμα-Ποτά, Συνταξιούχων ΙΚΑ καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών νομού Ιωαννίνων. Διαμαρτυρήθηκαν για το αυξημένο κόστος που αναγκάζονται να πληρώσουν οι ασθενείς για την υγεία τους, γεγονός που συνεχίζει και η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων, υλοποιώντας τα αντιλαϊκά μέτρα της Ε.Ε. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συζητήθηκαν τα προβλήματα της υγείας και ειδικότερα του νοσοκομείου με ασθενείς και συνοδούς, ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του χώρου. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Στη Ρόδο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια έγινε πορεία στον προαύλιο χώρο από το Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Συμμετείχαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμφιαλωμένων ποτών Δωδεκανήσου, Εργαζομένων Mira Mare, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το παράρτημα Ρόδου της ΟΓΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο ενώ ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε και η ΠΕΤ - ΟΤΕ Δωδεκανήσου. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Συλλόγου μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν τα συνθήματα «Έξω οι εταιρείας από την Υγεία, Δωρεάν να είναι τα Νοσοκομεία», «Υγεία Δωρεάν και αποκλειστική, όχι άλλη φτώχεια όχι αναμονή» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» με αφορμή τις πληροφορίες για βάση του ΝΑΤΟ πιθανότατα στη Ρόδο. Μετά τη λήξη της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν εξόρμηση στους χώρους του Νοσοκομείου με την ανακοίνωση του Σωματείου. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Στην Λευκάδα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Λευκάδας και συμμετείχαν εργαζόμενοι άλλων κλάδων, μετά και την 3ωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Χρήστος Βεργίνης, ο οποίος απαρίθμησε τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, με αποκορύφωμα το συνεχόμενο για τρίτο τώρα μήνα κλείσιμο της παθολογικής κλινικής. Κατήγγειλε τόσο τη μεθόδευση του υπουργείου Υγείας που επιδιώκει, όπως είπε, αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να λειτουργήσει τα νοσοκομεία με εξωτερικούς γιατρούς, πληρώνοντάς τους με μπλοκάκι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία, όσο και την προώθηση προσλήψεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς χαρακτήρα».

Κατήγγειλε επίσης την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται με την προμήθεια των φαρμάκων τους από το φαρμακείο του νοσοκομείου οι άποροι, όπου με την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση -που ισχύει από την αρχή του χρόνου- αναγκάζονται, λόγω της έλλειψης γιατρών ακόμα και για συνταγογράφηση, να καταφεύγουν σε εξωτερικούς γιατρούς για να συνταγογραφήσουν και να προμηθευτούν τα φάρμακα.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο μνημόνιο - συμφωνία, με νέα επώδυνα μέτρα για το λαό και νέα προνόμια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που ετοιμάζεται, επισημαίνοντας ότι η συγκυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού, αλλά για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν και να αποσπάσουν κατακτήσεις, ιχνηλατώντας ταυτόχρονα έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου πάνω απ΄ όλα θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες τους σε Υγεία – Πρόνοια, αλλά και γενικότερα, και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην Πάτρα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από κοινού με τους συνταξιούχους, σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Σουλελές, από την Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ Αχαΐας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος των συνταξιούχων, Γιώργος Τσαπάρας.(Δείτε μέσα σχετικές φωτογραφίες από το Mynima Hellas.com).

Στην απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών παραβρέθηκε ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας, ο οποίος σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Ο πατραϊκός λαός οδηγείται στα τάρταρα. Η Υγεία του καταστρέφεται.

Η συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, προκαλεί τεράστια προβλήματα και οικονομική ασφυξία στα νοσοκομεία και στα προνοιακά ιδρύματα της Πάτρας, όπως και όλης της χώρας.

Το προσωπικό μειώνεται, οι υποδομές υποβαθμίζονται, όπως και οι παροχές υγείας.

Η στάση πληρωμών που έχει επιβληθεί για να πληρωθεί στο διηνεκές το χρέος στους δανειστές, θα συνεχιστεί με τον "έντιμο συμβιβασμό" κυβέρνησης - δανειστών, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία του λαού.

Σε οριακή λειτουργία παραμένουν τα νοσοκομεία της πόλης μας, το ΠΕΔΥ και οι προνοιακές δομές.

Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης του αγώνα, για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, με κατάργηση κάθε είδους πληρωμής των ασθενών για την πρόσβαση στις παροχές υγείας».

902.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/5/15 03:05

    πολυ ιδρωσε το αυτι των καρεκλοκενταυρων, δεν τους νοιαζει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *