ροή ειδήσεων

Ρόδος: Κάλεσμα από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ετοιμότητα για τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης



Σε μαζική συμμετοχή στις παρεμβάσεις που θα γίνουν ενάντια στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης...
καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Δευτέρα 18 Μάη. Μεταξύ άλλων προγραμματίζεται πικετοφορία στις 5 Ιούνη, συλλαλητήριο στις 11 του μήνα αλλά και προετοιμασία για κήρυξη απεργίας.

Παρατίθεται η εισηγητική ομιλία της συνέντευξης:

«Με τη συνέντευξη θέλουμε να στείλουμε στους εργαζόμενους του νησιού της Ρόδου το μήνυμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Είναι φανερό πως σύντομα έρχεται νέα συμφωνία, νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι λεγόμενες κόκκινες γραμμές, είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για να καλλιεργηθεί η αναμονή, η αδράνεια, να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση.

Παράλληλα βέβαια, με τις απανωτές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, με την κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ, περί "μοντέρνου" ασφαλιστικού και "ανταγωνιστικών" Συλλογικών Συμβάσεων κατά τα "ευρωπαϊκά" πρότυπα, -να μην ξεχνάμε ότι είναι σε ισχύ το σύμφωνο για το Ευρώ που θέλει τους ευρωπαϊκούς μισθούς να συγκλίνουν με αυτούς των κυριότερων εμπορικών εταίρων της ΕΕ, Κίνα Ινδία κλπ- στρώνεται το έδαφος για να αποδεχτεί ο λαός ότι τελικά, όλα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Δε θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς μέσα στο μαντρί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι προεκλογικά έλεγαν το αντίθετο. Γιατί αυτό σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό είναι και το περιβόητο επεκτατικό μείγμα διαχείρισης που πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση, κρατικό χρήμα και στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους και ξεζούμισμα του λαού.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, μπροστά στις εξελίξεις και στην ανάγκη να απαντήσει ο λαός,οργάνωσε σύσκεψη με Σωματεία και συνδικαλιστές του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα χθες,Κυριακή 17 Μάη. Γενικό συμπέρασμα που βγήκε από την κουβέντα, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα της επιστροφής όσων έχασαν στη διάρκεια της κρίσης.

Καλούμε τα Σωματεία να παλέψουν αταλάντευτα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεωνμε αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες, κόντρα στις "μοντέρνες" και "ανταγωνιστικές" συμβάσεις κυβέρνησης και ΕΕ. Κόντρα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που με το τυράκι της σταδιακής και σε βάθος χρόνου αύξησης του κατώτερου μισθού, που και αυτή από ότι φαίνεται πάει για αναστολή μετά και την απόρριψη από την ΟΚΕ, φέρνει νόμο συνολικά τις ΣΣΕ που ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει μέσα στον τόπο δουλειάς.

Η σύσκεψη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ αποφάσισε:

-Εκδήλωση με θέμα: «Τι είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις», για τους νέους εργαζόμενους, στις 29 Μάη σε ώρα και χώρο που θα ανακοινωθεί.

-Πικετοφορία στις λαϊκές γειτονιές στις 5 Ιούνη με αφετηρία την πλατεία Αγ. Νικολάου στις 7μμ

-Συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τις ΣΣΕ, με αφετηρία το πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 7μμ και πορεία προς το κέντρο της πόλης

-Προετοιμασία για απεργία το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη

Επιπλέον, το κουβάρι των αντιθέσεων πλέκεται όλο και περισσότερο και οι αντιθέσεις στην περιοχή μας οξύνονται καθημερινά, με τελευταία εξέλιξη την εξαγγελία του υπουργού Άμυνας για νέα βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πιθανότερο σημείο τη Ρόδο ή την Κάρπαθο. Δεν είναι άσχετη η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη καθώς και ο ελλιμενισμός αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Ρόδο τις προηγούμενες μέρες. Οι εξελίξεις αυτές δεν αφήνουν αδιάφορο το ταξικό εργατικό κίνημα. Για το λόγο αυτό οργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή στην πλατεία Κύπρου τις 7.00μμ

Στο μέτωπο της Υγείας είναι γνωστή η δραματική κατάσταση που επικρατεί. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Ρόδο, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μάη, ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την Υγεία, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου που οργανώνουν συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 11πμ. Καλούμε τα Σωματεία της περιοχής να εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Για το ζήτημα των συντελεστών του ΦΠΑ που βρίσκεται στην επικαιρότητα, εμείς επαναλαμβάνουμε τη θέση του ταξικού κινήματος, καμιά αύξηση, αντίθετα κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *