ροή ειδήσεων

Daily Mail: Η επέλαση των μεταναστών στην Κω



Ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας στο νησί των Δωδεκανήσων (εικόνες)....

«Περίπου 1.200 μετανάστες, κάποιοι στοιβαγμένοι σε φουσκωτά σκάφη, έχουν περισυλλεχθεί από τις ελληνικές αρχές στα ανοιχτά του ανατολικού Αιγαίου τις τελευταίες δύο ημέρες», γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε ρεπορτάζ για το κύμα προσφύγων και μεταναστών στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην Κω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα μετά την Ιταλία, η «οικονομικά σακατεμένη» Ελλάδα είναι ο βασικός τελικός προορισμός των ταλαιπωρημένων από τον πόλεμο προσφύγων της Συρίας. «Οι νέες αφίξεις προσφύγων, κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, καταλύουν σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία», συνεχίζει το ρεπορτάζ.



Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στην απόφαση που έλαβαν χθες Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία για τη δημιουργία μιας κοινής αστυνομικής συνοριακής και τελωνιακής δύναμης.

Μέσα στο ρεπορτάζ για τους μετανάστες υπάρχει ένα παρένθετο κείμενο για το πώς η Κως έγινε το νησί «παράδεισος των πάρτι» για τους έφηβους της Βρετανίας.


«Η εικόνα των εκατοντάδων μεταναστών να περπατούν με βήμα αργό προς τα προσωρινά καταλύματά τους απέχει έτη φωτός από την κλασική εικόνα της Κω των πάρτι και ηλιόλουστων παραλιών. Εδώ και 20 χρόνια η βρετανική νεολαία συνέρρεαν στο νησί αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων τους. Φθηνές πτήσεις, οικονομικά πακέτα διαμονής, φθηνά ποτά και διακοπές για πρώτη φορά χωρίς γονείς. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οδηγούσαν τους νέους της Βρετανίας στην Κω. Εκεί οι Βρετανοί απελευθερώνονταν, πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια. Ο τουρισμός παραμένει η μεγάλη βιομηχανία του νησιού, ιδίως με το all inclusive πακέτα. Εκτός όμως από τη νυχτερινή ζωή οι τουρίστες σήμερα ανακαλύπτουν ότι ένα νησί με αρχαιολογικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και καλό φαγητό».


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *