ροή ειδήσεων

Ο Independent απαντά στη Daily Mail για την Κω



Δημοσιεύει τη συγκλονιστική φωτογραφία μιας μικρής μετανάστριας στο ελληνικό νησί...

Το άρθρο αναφέρει ότι χιλιάδες μετανάστες διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους, προκειμένου να φθάσουν στην Ελλάδα και να διαφύγουν από τις εμφύλιες συρράξεις και την πείνα στις χώρες προέλευσής τουςΠριν δύο ημέρες η βρετανική εφημερίδα Daily Mail με ένα δημοσίευμα - ντροπή αναφερόταν στην Κω, ένα νησί που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, εξαιτίας των χιλιάδων μεταναστών που έχουν καταφύγει σε αυτό.

Με δημοσίευμά του ο βρετανικός Independent, βάζει τα πράγματα στην πραγματική τους βάση και με μια συγκλονιστική φωτογραφία μιας μικρής μετανάστριας που μόλις έχει φθάσει στην Κω, με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα εκφραστικά της μάτια, το άρθρο αναφέρει ότι αυτή η μικρή και χιλιάδες άλλοι μετανάστες, που πρόσφατα έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο νησί, δεν ήρθαν εκεί σίγουρα, ούτε για διακοπές, ούτε για τον ήλιο...



«Οι Βρετανοί τουρίστες έχουν παραπονεθεί πρόσφατα ότι οι διακοπές τους έχουν γίνει δύσκολες από τους εξαθλιωμένους μετανάστες, που βρίσκονται διασκορπισμένοι στους δρόμους του νησιού», σημειώνει το επίμαχο άρθρο, αλλά οι άνθρωποι αυτοί περνούν μια πραγματική τραγωδία, την οποία παρουσιάζουν οι σχετικές φωτογραφίες, που συνοδεύουν το δημοσίευμα.



Ο Independent αναφέρεται στην μεταναστευτική κρίση και στους 30.000 μετανάστες, που μέσα στο 2015 έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Ελλάδα. Όσο για τους μετανάστες στο νησί του Ιπποκράτη, η βρετανική εφημερίδα, μιλά για το επικίνδυνο ταξίδι που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι ταξιδεύοντας μέσα σε ανασφαλή πλοιάρια, που διασχίζουν, μέσω Τουρκίας, το Αιγαίο, προκειμένου να φθάσουν στα ελληνικά νησιά και να φύγουν από την πείνα και τις ένοπλες εμφύλιες συρράξεις της χώρας τους.



Στην Κω μόνο την περασμένη εβδομάδα έφθασαν 1.500 μετανάστες, που ζουν πρόχειρα σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του νησιού.



Μια Βρετανίδα νοσοκόμα, από το Μάντσεστερ, είχε καταγγείλει στην Daily Mail ότι η Κως έχει καταντήσει «αηδιαστική από τους μετανάστες» και μια ηλικιωμένη Βρετανίδα, από το Μπέρμιγχαμ, που είχε πάει διακοπές στο νησί με τον σύζυγο και τα εγγόνια της, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι δεν θα ξαναεπισκεφθεί το νησί, αν και την επόμενη χρονιά μοιάζει με στρατόπεδο προσφύγων.



Όμως, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, δήλωσε στην εφημερίδα Independent ότι η Κως εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς και πως οι ομάδες του ταξιδιωτικού οργανισμού, που βρίσκονται και εργάζονται στο νησί, διαβεβαιώνουν ότι όλα λειτουργούν ομαλά.






protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/5/15 23:53

    Τι να δημοσιευσεις τώρα γι αυτό; είναι σίγουρα όλοι πρόσφυγες; κατά πάσα πιθανότητα όχι. Μπορεί η χώρα μας να βαστάξει αυτο το βάρος; σίγουρα όχι. Οι πολίτες δυστυχούν, η εγκληματικότητα των αλλοδαπών αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια και η ζωή μας όλο και πιο δύσκολη. Μάλλον εμείς οι Έλληνες είμαστε τα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *