ροή ειδήσεων

Γ. Χατζημάρκος: Tο τουριστικό προϊόν δε θα πρέπει να συνδέεται με την πολιτική κατάσταση της χώρας



Κοινός τόπος στην συζήτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ...
και τον πρόεδρο της ΕΞΡ και αντιπρόεδρο της ΠΟΞ ήταν ότι ο κύκλος της πολιτικής αβεβαιότητας θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, ώστε η αρνητική επίδρασή της στον τουρισμό να περιοριστεί και ει δυνατόν να απαλειφθεί πλήρως, μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου.


Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά και τον πρόεδρο της ΕΞΡ και αντιπρόεδρο της ΠΟΞ κ. Αντώνη Καμπουράκη, είχε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απιρλίου.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του περιφερειάρχη στη Ρόδο, συζητήθηκε η πορεία της τουριστικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε, με χαρακτηριστικά αβεβαιότητας αλλά και με αντιφατικές ενδείξεις ως προς την εξέλιξή της, λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής ρευστότητας.

Ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι το τουριστικό προϊόν δε θα πρέπει με κανένα τρόπο να συνδέεται με την πολιτική κατάσταση της χώρας, επισημαίνοντας πάντως ότι αυτό δεν είναι εύκολο, κυρίως λόγω των δημοσιευμάτων μερίδας των διεθνών ΜΜΕ.

Ο κ. Λειβαδάς από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που προέκυψαν, όσον αφορά την πορεία της φετινής σεζόν, από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπου η Ελλάδα είχε παρουσία. Δίνοντας ένα τόνο συγκρατημένης αισιοδοξίας, ανέφερε πως “παρά το γεγονός πως τους προηγούμενους μήνες παρατηρήθηκε μία συγκράτηση στο ρυθμό των κρατήσεων, εάν τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν, η χώρα οδεύει προς μια τρίτη χρονιά με θετικό πρόσημο στον τουρισμό”.

Κοινός τόπος στην συζήτηση των κ. Χατζημάρκου, Λειβαδά και Καμπουράκη ήταν ότι ο κύκλος της πολιτικής αβεβαιότητας θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, ώστε η αρνητική επίδρασή της στον τουρισμό, την μοναδική αναπτυξιακή “μηχανή” της χώρας, να περιοριστεί και ει δυνατόν να απαλειφθεί πλήρως, μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη με Βρετανούς tour operators και δημοσιογράφους



Ο κ. Χατζημάρκος υποδέχθηκε πρόσφατα Βρετανούς Tour Operators και δημοσιογράφους στο γραφείο του στην Ρόδο. Οι Tour Operators και οι εκπρόσωποι βρετανικών ΜΜΕ φιλοξενούνταν αυτήν την περίοδο στην Ρόδο, με δαπάνες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στον πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την τουριστική προβολή του νησιού και συνολικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου- Βακιάνη και η πρόξενος της Βρετανίας στην Ρόδο κα Ράνια Κοσιώρη.

Δεδομένου του ότι η βρετανική αγορά παραμένει από τους παραδοσιακούς στυλοβάτες του τουρισμού της Ρόδου, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στης προβολής του νησιού και γενικότερα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Βρετανία και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *