ροή ειδήσεων

Τζιχαντιστές: Λουτρό αίματος στην Παλμύρα. Ισοπεδώνουν τα αρχαία! [video]



Χάος στην Παλμύρα, που έχουν καταλάβει τζιχαντιστές, ενώ παράλληλα βομβαρδίζεται από τις δυνάμεις του Άσαντ...
Τουλάχιστον 400 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στην Παλμύρα μετά την κατάληψη της αρχαίας πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) πριν από τέσσερις ημέρες, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν στο σύνολό τους οι πληροφορίες αυτές. Ωστόσο ακτιβιστές από την περιοχή έχουν αναφέρει ότι οι ακραίοι ισλαμιστές εκτελούν ανθρώπους μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών στρατευμάτων από την περιοχή και την είσοδό τους στην πόλη.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές του ΙΚ έχουν ιδρύσει ένα "χαλιφάτο" στα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους στη Συρία και το Ιράκ. Στις πόλεις που κατακτούν συνηθίζουν να σφάζουν μαζικά ανθρώπους και να καταστρέφουν αρχαία μνημεία τα οποία θεωρούν ειδωλολατρικά σύμβολα.

"Οι τρομοκράτες σκότωσαν περισσότερους από 400 ανθρώπους... και ακρωτηρίασαν τα πτώματά τους υπό το πρόσχημα ότι συνεργάζονταν με την κυβέρνηση και δεν εκτελούσαν τις εντολές τους" μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας επικαλούμενο κατοίκους της πόλης.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, δεκάδες από τα θύματα ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Μεταξύ αυτών ήταν η προϊσταμένη των νοσηλευτών του νοσοκομείου της πόλης και όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο βίντεο στα οποία μαχητές διακρίνονται να κάνουν έρευνες από αίθουσα σε αίθουσα σε κυβερνητικά κτίρια και να κατεβάζουν πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του πατέρα του.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγράφει τις εξελίξεις στη Συρία μέσα από ένα δίκτυο πηγών που διαθέτει εντός της χώρας, ανέφερε ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Παλμύρα αποκεφαλίστηκαν, όμως δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, είπε μόνο ότι τις προηγούμενες ημέρες, πριν από την πτώση της πόλης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 300 στρατιώτες και πολλοί περισσότεροι "έχουν εξαφανιστεί και δεν είναι σαφές το πού βρίσκονται".

Στο μεταξύ, δυνάμεις του Άσαντ βομβαρδίζουν τους στόχους του ΙΚ στην Παλμύρα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/15 08:19

    δεν είναι αστεια αυτά τα νεα.πρεπει ολοι οι ευρωπαιοι μαζι να αναλαβουν την απωθηση των τρομοκρατων ισλαμιστων που ανοιχτα πλεον ονειρεύονται την καταληψη της ρωμης,μετα αυτης της κωνσταντινουπολης όπως λενε.ημαστε ο επομενος στοχος καθως οι τουρκοι φανερα τους υποστηριζουν βοηθοντας τους σε στρατιωτικο υλικο ,στελνωντας μαζι με προσφυγες και εξτρεμιστες για να οργανωσουν πυρηνες εξέγερσης ισλαμιστων στην ελλαδα,επισημες ανταλλαγες επισκεψεων ερντογαν με αλβανους και σκοπιανούς μαζι.και πολλα αλλα.αντιδραστε πρωτου τρεχουμε με τα αγαλματα στις πλατες όπως οι συριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/15 18:03

    Οι Εβραίοι δημιούργησαν τον ISIS! Οι φανατικοί μουσουλμάνοι σφάζουν άλλους μουσουλμάνους πιο "light" αλλά δεν έχουν σκοτώσει ούτε έναν εβραίο μέχρι τώρα. Μάλιστα! Σε ποιον τα πουλάνε αυτά; Αμερικανάκια είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *