ροή ειδήσεων

Πόσο ασφαλείς είστε με κλειστή Web Cam;



Ένα θέμα που θα πρέπει να δώσετε λίγη έως πολύ σημασία, είναι η λειτουργία της web κάμερας... του υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι θα κάθεστε μπροστά σε μια web κάμερα ενός υπολογιστή, είτε ενσωματωμένη αν πρόκειται για φορητό, είτε εξωτερική αν πρόκειται για σταθερό υπολογιστή. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν μπορεί κάποιος να σας παρακολουθεί, έστω και με κλειστή (υποτίθεται) την κάμερά σας;


Η απάντηση είναι «ναι» μπορεί, όσο και αν αυτό είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο, όχι όμως και αδύνατο. Και μιας και οι περισσότερες web κάμερες έχουν και ενσωματωμένο μικρόφωνο, μπορεί και να σας ακούσουν. Υπάρχει πλέον λογισμικό, προφανώς κακόβουλο, που στα κατάλληλα χέρια (χάκερ), και με τη βοήθεια του διαδικτύου, μπορεί πραγματοποιήσει αυτά που ίσως μόνο σε ταινίες έχουμε δει.


Σε περίπτωση λοιπόν που δε θέλετε να νιώθετε τα μάτια κάποιου αγνώστου πάνω σας, μιας και…. δεν είστε συνέχεια ευπρεπώς ντυμένοι, όταν βρίσκεστε μπροστά στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να λάβετε μερικά απλά αλλά δραστικά μέτρα.


1. Το απλούστερο ίσως θα ήταν να στρέψετε την κάμερά σας, αν είναι εξωτερική, σε κάποιο τοίχο, ή σε κάποια ¨νεκρή» περιοχή, που δεν πρόκειται να περάσεις κανείς. Στη περίπτωση αυτή, και κάποιος να την παραβιάσει, δε θα μπορέσει να δει τίποτα σημαντικό.


2. Τοποθετήστε ένα κάλυμμα μπροστά στην κάμερα, χρησιμοποιώντας από μια μονωτική ταινία, μέχρι και από έτοιμα καλύμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτό όμως, δε θα εμποδίσει τη λειτουργία του τυχόν ενσωματωμένου μικροφώνου.







3. Αποσυνδέστε την κάμερά σας από τον υπολογιστή (αν πρόκειται για σταθερό), βγάζοντας απλά το usb από τη θύρα του υπολογιστή. Αυτό φυσικά ακυρώνει και τη χρήση του ενσωματωμένου μικροφώνου. Όταν τη χρειαστείτε, απλά ξανασυνδέστε την. Απλή λύση, αλλά λίγο ενοχλητική, κυρίως αν οι θύρες usb του υπολογιστή σας, βρίσκονται στο πίσω μέρος του.


4. Απενεργοποιήστε την κάμερά σας από το BIOS, κυρίως για φορητούς υπολογιστές. Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, μπείτε στις ρυθμίσεις του BiOS, με το πάτημα του πλήκτρου DEL, και από το μενού ρυθμίσεων τωνUSB, βρείτε και κλείστε την κάμερα. (συνήθως ως CMOS Camera Lock). Αυτή η λύση έχει το μειονέκτημα, ότι για την εκ νέου ενεργοποίησή της, θα χρειαστεί πάλι επανεκκίνηση του υπολογιστή.





5. Καταργήστε την κάμερα, από το πίνακα ελέγχου. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις->Πίνακας Ελέγχου-Διαχείριση Συσκευών, και αφού τη βρείτε στη λίστα, με δεξί κλικ, επιλέξτε απενεργοποίηση ή ακόμα και κατάργηση, οπότε θα σβηστούν ακόμα και οι οδηγοί της. Η λύση αυτή, δεν σας εξασφαλίζει οριστικά, αφού αν πρόκειται κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, θα μπορέσει εύκολα να την ενεργοποιήσει πάλι.





Νομίζω ότι με τι παραπάνω λύσεις, θα βρείτε κάποια που σας βολεύει, αν και κατά τη γνώμη μου η λύση ενός καλύμματος κάμερας, και λίγο προσοχή στις συνομιλίες μας μπροστά στον υπολογιστή, είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση.

Πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/15 15:10

    Anti na kanoume ola auta, giati na min dwsoume liga parapano lefta kai na paroume mia camera me led, opou otan einai open anavei to led ?
    To idio isxuei k gia ta laptop. Neas gennias laptop panw sto monitor, anavei led otan leitourgei.
    Ektos kai an milas gia dekatias laptop me windows xp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/15 16:02

    Επειδή είναι λαμογια όλοι αυτοί που μας παρακολουθουν! Και ηλιθιοι!! Εγω θα βάλω την κάμερα στην λεκάνη μπροστά να με βλέπουν όταν δημιουργώ αριστούργηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *