ροή ειδήσεων

ΕΣΠΑ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη 10.000 ανέργων



Σε εφαρμογή από το ΕΣΠΑ τίθεται πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη...
10.000 ανέργων ωφελούμενων από Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) και Τοπικές Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ).

Επιχορήγηση επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για να προσλάβουν και να απασχολήσουν 10.000 άνεργους που ωφελήθηκαν από Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) και Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες οµάδες (ΤοπΕΚΟ).
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ και επιθυμούν να προσλάβουν μέλη τους ως εργαζόμενους.
Περίοδος υποβολής αιτήσεων: από 24/7/2014 έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού.
Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε:
Υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Mείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ή το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έκδοσης εγκριτικής απόφασης. Επίσης δεν είναι δυνατή η υπαγωγή επιχειρήσεων που έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της, από πλήρη σε μερική απασχόληση
ή σε εκ περιτροπής απασχόληση.
Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του και για 4 μήνες.
Ποσό επιχορήγησης (καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους):
Για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15€ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18€ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίοδα του ΕΣΠΑ με ένα κλικ εδώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *