ροή ειδήσεων

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ζητάμε έως 340 δισ. ευρώ για τις γερμανικές αποζημιώσεις



Η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που προεδρεύει της Επιτροπής...
Διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, έκανε λόγο για μέγγενη των δανειστών κάτω από την οποία στενάζει η χώρα . Σε εξέλιξη είναι στην Επιτροπή για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η ενημέρωση από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που συνέταξε την Έκθεση για τον προσδιορισμό των αξιώσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.



«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.


Από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *