ροή ειδήσεων

Έπεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό φυσικού αερίου! Ο Πούτιν δίνει όλα τα λεφτά στο Τσίπρα για την κατασκευή και προκαταβολή 3 δισ. ευρώ



Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Νόβακ δεσμεύτηκε στον Λαφαζάνη ότι ιδιοκτήτης του έργου...
δεν θα είναι η κρατική εταιρία Gazprom για να μην υπάρξει εμπλοκή με την ΕΕ.


Συμφωνία για την επέκταση του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα ,υπέγραψαν ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ρώσος ομόλογός του Αλεξάντερ Νόβακ.

H Μόσχα θα χρηματοδοτήσει 100% την κατασκευή του αγωγού, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να τοποθετεί το κόστος στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Ρωσία θα καλύψει το κόστος κατασκευής και θα δώσει προκαταβολή 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Ο Νόβακ ανέφερε ότι η κρατική Gazprom δεν θα είναι ιδιοκτήτης του αγωγού, κάτι που είναι απαραίτητο ώστε να τηρηθούν οι νέοι κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε., που απαγορεύουν στον πάροχο ενέργειας να ελέγχει και το δίκτυο διανομής .

Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να δήλωσε πως η συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας δεν στρέφεται εναντίον κανενός και δεν παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο προβληματισμό τον Turkish Stream , που είναι ο αντικαταστάτης του αγωγού South Stream, ο οποίος θα εισερχόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Βουλγαρίας.

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει επανειλημμένα ζητήσει από την Ελλάδα να μην συνεργαστεί με τη Ρωσία για τον Turkish Stream, αλλά να εστιάσει αντίθετα στον αγωγό TAP, που θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη.

ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *