ροή ειδήσεων

Τράπεζα της Ελλάδος: 45 δισ. ευρώ σε... στρώματα και σεντούκια



Στα επίπεδα του Ιουνίου 2012 έχει επιστρέψει η κυκλοφορία τραπεζογραμματίων,... μετά από τις μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες - Εκέινη την περίοδο κατέφθαναν οι περιβόητες... αερομεταφερόμενες αποστολές τραπεζογραμματίων από τη Φρανκφούρτη. 

Στα επίπεδα του Ιουνίου 2012 έχει επιστρέψει η κυκλοφορία τραπεζογραμματίων, μετά από τις αθρόες αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες. Όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μεγαλύτερο μέρος από τις εκροές των καταθέσεων αφορά σε μετρητά, τα οποία οι (πρώην) καταθέτες διακρατούν με τους όποιους κινδύνους τούτο συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για τον Μάιο η Τράπεζα της Ελλάδος, η αξία των τραπεζογραμματίων που κυκλοφορούσαν στην αγορά, έφθασε τα 45,20 δισ. ευρώ, όση περίπου ήταν και τον Ιούνιο του 2012 (43,3 δισ. ευρώ), όταν κατέφθαναν οι περιβόητες αερομεταφερόμενες αποστολές τραπεζογραμματίων από τη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα οποία, ωστόσο έχουν ξεπεραστεί, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον ELA αυξήθηκε στο τέλος Μαΐου στα 116,4 δισ. ευρώ από 112,8 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων απο το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ανήλθε στα 77,6 δισ. ευρώ τον Μάιο, ενώ η χρημαοτοδότηση από την ΕΚΤ διαμορφώθηκε για το ίδιο διάστημα στα 38,8 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, μετά απο τις αλλεπάλληλες "ενέσεις ρευστότητας", μέσω του ELA, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα, ο δανεισμός των τραπεζών από το μηχανισμό αυτό έχει προσεγγίσει πλέον τα 89 δισ. ευρώ.

Πηγή: protothema.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/6/15 08:38

    Ρε παιδιά!αυτό πάλι που ξέρουν πόσα έχουμε κρυμμένα όλοι και με το ποσόν και που ακριβώς!και μόνο οι πολίτες να φταίνε πάντα!!! Ρε δεν πάτε στο δια...λο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *