ροή ειδήσεων

Καταρρέουν τα Ταμεία - Δεν πληρώθηκε το ΕΚΑΣ σε 90.000 δικαιούχους


Χωρίς ρευστό μένουν τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω...τραπεζικής αργίας και τεράστιες είναι οι απώλειες για το ΙΚΑ από τα έσοδα από...
τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο του μηνός Μαίου,ενώ χωρίς τα έσοδα που υπολόγιζαν κινδυνεύουν να μείνουν, για τον ίδιο λόγο, και τα άλλα Ταμεία!
"Δεν μπήκε ούτε...ευρώ λόγω της αναγκαστικής τραπεζικής αργίας και το ίδιο αναμένεται να συμβεί έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος" αποκαλύπτουν στην "Ημερησία" κορυφαία στελέχη των Ταμείων δηλώνοντας την αγωνία τους για την εξέλιξη των εισπράξεων από τις οποίες εξαρτώνται οι...πληρωμές συντάξεων, παροχών ασθενείας καθώς και η επιστροφή δανείων (το ΙΚΑ θα εξοφλούσε στις αρχές Ιουλίου δάνεια 360 εκατ ευρώ που έλαβε για να πληρώσει τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου). Στελέχη της αγοράς προεξοφλούν ότι προβλήματα θα προκύψουν και στις πληρωμές μισθών εργαζομένων από τις επιχειρήσεις.

ΧΩΡΙΣ ΕΚΑΣ
Ενδεικτικό της ταμειακής ασφυξίας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΚΑ δεν κατέβαλε μαζί με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου το ΕΚΑΣ σε περίπου 90.000 νέους δικαιούχους ενώ επικαλέστηκε πρόβλημα (εξ´ αιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) στην πίστωση των λογαριασμών των συνταξιούχων του ΤΑΠ ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε "δεν θα καταβάλει τις συντάξεις στις 30 Ιουνίου όπως θα γινόταν κανονικά και θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση για την ημερομηνία πληρωμής".
ΟΑΕΔ
Η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε οι λογαριασμοί των δικαιούχων του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουν να πιστώνονται κανονικά, κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες, όπως συμβαίνει επί σειρά ετών». Ωστόσο, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν μέσω των ΑΤΜs 60 ευρώ την ημέρα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ, οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Οργανισμού θα πιστωθούν ως εξής:
• Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 οι λογαριασμοί των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας,
• από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 τα επιδόματα αφερεγγυότητας, επιδόματα ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, τα φοιτητικά βοηθήματα, οι πληρωμές των ΕΠΑΣ, τα ειδικά βοηθήματα βιομηχανίας ζάχαρης και
• από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 τα επιδόματα και οι παροχές ανεργίας, τα επιδόματα επίσχεσης, τα βοηθήματα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, οι σπουδαστικές άδειες και τα συμπληρωματικά επιδόματα μητρότητας.

Πηγή: imerisia.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *