ροή ειδήσεων

Ανατροπή στην αγορά γάλακτος, με συγχώνευση των βιομηχανιών «Όλυμπος» και «Ροδόπη»



Εντός του 2015 αναμένεται να ολκληρωθεί η συγχώνευση της...
«Όλυμπος Γαλακτοβιομηχανία ...Λαρίσης» με την «Βιομηχανία Γάλακτος Ξάνθης-Ροδόπη». Η εκκίνηση της διαδικασίας συγχώνευσης, ξεκίνησε σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας και οδηγεί σε ανατροπή των δεδομένων στην αγορά γάλακτος, με ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της νέας εταιρίας.

Τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιρειών αποφάσισαν τη συγχώνευσή τους και ενέκριναν την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τους ισχύοντες νόμους διαδικασία, τονίζεται σε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «η συγχώνευση αποτελεί μία σημαντική επιχειρηματική ενέργεια που συνενώνει δύο από τις σημαντικές εταιρείες του κλάδου στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας σημαντικές συνέργιες σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο και βελτιώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης για τη νέα εταιρεία».
Η απόφαση αυτή, εκτιμάται, ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής γάλακτος, την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω νέων καινοτόμων προϊόντων και τη συνέχιση της θετικής συνεισφοράς στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και την προσφορά προστιθέμενης αξίας στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων στην Λάρισα και την Ξάνθη, ούτε και τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αντιθέτως θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στο καταναλωτικό κοινό, τους πελάτες, τους κτηνοτρόφους αλλά και γενικότερα την ελληνική οικονομία



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *