ροή ειδήσεων

Κατάστημα στις Σπέτσες κόβει αποδείξεις και σε δραχμές!



Τι και αν οι πελάτες πληρώνουν σε ευρώ... 

Μπορεί να έχουν περάσει τουλάχιστον 13 χρόνια από τότε που οι χρηματικές συναλλαγές σταμάτησαν να γίνονται σε δραχμές, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι νοσταλγοί του ελληνικού νομίσματος που δε λένε να το αφήσουν. Ίσως γιατί πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα, ίσως πάλι γιατί τους φέρνει γλυκές αναμνήσεις από μια άλλη εποχή…

Η απόδειξη που σας παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr δεν είναι από κάποιο μαγαζί του 2001, τότε που στις αποδείξεις αναγραφόταν η τιμή και σε ευρώ αλλά και σε δραχμές, αλλά του 2015.

Συγκεκριμένα το κατάστημα που πουλά εφημερίδες και περιοδικά στις Σπέτσες, κόβει ακόμη αποδείξεις στους πελάτες του, στις οποίες αναγράφεται η τιμή και σε ευρώ και σε δραχμές.



Οι περισσότεροι που το παρατηρούν ξεσπούν σε γέλια ενώ κάποιοι άλλοι νοσταλγούν την εποχή της δραχμής, Υπάρχουν όμως και εκείνοι που βλέποντας τις αποδείξεις τρομάζουν καθώς νομίζουν πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιο πιθανή από ποτέ, παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Η εξήγηση ωστόσο για το γεγονός πως το κατάστημα εκδίδει αποδείξεις και στα δυο νομίσματα είναι πως η ταμειακή του μηχανή είναι παλιά και δεν έχει αλλαχθεί. Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία από το εάν η ταμειακή μηχανή είναι παλιά ή όχι είναι το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης κόβει αποδείξεις χωρίς να σκεφτεί τη φοροδιαφυγή σε αντίθεση με πολλούς άλλους επιχειρηματίες στα νησιά που αποφεύγουν να δίνουν αποδείξεις.

Πάντως δεν είναι το μοναδικό κατάστημα που δίνει αποδείξεις με τις τιμές να αναγράφονται και σε ευρώ και σε δραχμές. Ψάχνοντας κανείς στο διαδίκτυο θα ανακαλύψει παρόμοιες ειδήσεις και συγκεκριμένα για ένα παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για κυλικείο καραβιού που εκτελούσε δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, στα οποία οι αποδείξεις είχαν τις τιμές και στα δυο νομίσματα.

ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *