ροή ειδήσεων

ΣΕΤΕ: Αρνητικά σημάδια για τουριστικές αφίξεις



Την ανησυχία του ότι δύσκολα θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό φέτος... με επιπλέον ένα εκατ. επισκέπτες και πάνω από 14 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα, ενώ υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις, εξέφρασε, χθες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στην Περιφερειακή εκδήλωση του φορέα στην Κέρκυρα.

Αναφερόμενος στα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν την εξέλιξη τόνισε ότι «όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους μας και δεν επιστρέφει η ηρεμία και η ρευστότητα στην οικονομία μας, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και δημιουργούνται νέα εμπόδια για την επίτευξη των στόχων μας». Πάντως, πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα φως στην άκρη του τούνελ», εκτιμώντας ότι μπορούν να αντιστραφούν τα πρώτα αρνητικά σημάδια περαιτέρω ανάπτυξης που έχουν μετρηθεί. Παράλληλα, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε διαθέσιμο διαπραγματευτικό εργαλείο να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αύριο για όλους εμάς», παροτρύνοντας όλους τους κοινωνικούς εταίρους να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάδης έκανε μνεία στον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΣΕΤΕ με τη λειτουργία, ήδη, των 5 πρώτων περιφερειακών γραφείων του στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου. Κεντρικός στόχος των γραφείων είναι η ανάπτυξη δικτύου προώθησης ποιότητας και υποστήριξης των επιχειρήσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού τομέα. Ειδικότερα, για το Περιφερειακό Γραφείο Ιονίων Νήσων υποστήριξε ότι θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην τοπική κοινωνία ως στρατηγικός σύμβουλος της Περιφέρειας, των τοπικών αρχών, της τοπικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας του τουρισμού.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece Ιωσήφ Πάρσαλης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος. Οι περιφερειακές εκδηλώσεις του ΣΕΤΕ, οι οποίες ξεκίνησαν από την Κεντρική Ελλάδα και την πόλη της Λαμίας, θα συνεχιστούν στις 16 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Ιουλίου στη Ρόδο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/15 00:04

    Τι λετε ρε?4000 σε ενα τριημερο λεει παρα κατω μας εστειλαν μονο οι Τουρκοι.Και μαλιστα all inclusive.Τι μειωση μας λετε?Σε λιγο δεν θα χωραμε ουτε εμεις απο τους πολλους "τουριστες".Ηδη εχουμε overbooking και οι ευρωπαιοι μας κατηγορουν γι αυτο.Σε λιγο θα ζητανε και πενταστερα ξενοδοχεια για να τους βαλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *