ροή ειδήσεων

Τι δεν καταλαβαίνεις;



Τσίπρας: «Δε θα θάψουμε τη Δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε!»...

Η χώρα να μείνει όρθια μέσα στην Ευρώπη.
Αν δε γίνεται όρθια εξαιτίας της αισθητικής των εταίρων όμως, προέχει το όρθια σε σχέση με την Ευρώπη.
Υπάρχουν και κάποια όρια, τα οποία μερικοί τα έχουν ήδη περάσει…

Σοκ! Ως και 20% περικοπές συντάξεων ζητάνε οι δανειστές!


Ένας πρώτος, πρόχειρος, υπολογισμός δείχνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος οι μειώσεις θα πρέπει να ξεκινούν από 10% για συντάξεις από 700% ως 1.000 ευρώ/μήνα, να κινούνται στο 20% για συντάξεις από 1.000 ως 2.000 ευρώ/μήνα και να αυξάνονται ως και στο 30% για συντάξεις από τα 2.000 ευρώ και πάνω.
Και πάλι όμως οι δανειστές εμμένουν στο θέμα των επικουρικών. Δεν δέχονται καν πάγωμα της επιβολής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αντιθέτως ζητούν εδώ και τώρα την εφαρμογή της, γεγονός που θα οδηγήσει σε μειώσεις και στις μικρές συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ/μήνα.
Πρόκειται για ένα καθαρά υφεσιακό μέτρο το οποίο θα μειώσει εκ νέου το ΑΕΠ της χώρας αυξάνοντας για ακόμη μια φορά τη σχέση χρέους ως προς το ΑΕΠ οδηγώντας σε νέα προβλήματα... ουσιαστικά οι δανειστές επιμένουν σε μέτρα που οδηγούν σε φαύλο κύκλο.

Κακώς μουλαρώνουν οι της ελληνικής κυβερνησης και διατηρούν απαράδεκτες πρόωρες συντάξεις (πλην πραγματικών βαρέων και ανθυγιεινών) .
Καλώς δεν υποχωρούν οι της ελληνικής κυβέρνησης για τον ΦΠΑ. Δεν είναι απλά υφεσιακό και άδικο (ως οριζόντιο) είναι οικονομετρική ανοησία.

Το σκίτσο του Guardian: Το περιπολικό της ΕΕ σπρώχνει το σαραβαλάκι της Ελλάδας στο Grexit
Ο Guardian αποτυπώνει την κατάσταση με δύο τρόπους: με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ γύρω από τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά και με ένα σκίτσο που αποκαλύπτει την κατάσταση με πιο άμεσο τρόπο: ένα περιπολικό της ΕΕ (!) στο οποίο επιβαίνουν ο Γιούνκερ, η Μέρκελ και ένας ευστραφής αστυνομικός που μάλλον παραπέμπει στο ΔΝΤ κυνηγούν ένα... σαραβαλάκι το οποίο θυμίζει... Ελλάδα και οδηγός του είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το τανκ της ΕΕ σπρώχνει το αυτοκίνητο της Ελλάδας προς το Grexit. Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αν η Ελλάδα περάσει στη δραχμή θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά από την άλλη θα αποκτήσει μια ώθηση στο εμπόριο και τον τουρισμό. Αν χρεοκοπήσει, όμως, εντός του ευρώ η έννοια της αλληλεγγύης θα έχει ξεχαστεί εντός της Ευρωζώνης. «Δεν θα ήταν έκπληξη αν, τελικά, οι Έλληνες αποφάσιζαν να αποχωρήσουν από το κοινό νόμισμα – και στη συνέχεια και άλλες χώρες με προβλήματα – και να αναζητήσει τις ευκαιρίες της μόνη της στο σκληρό κόσμο των παγκόσμιων αγορών».

Η πιο ολοκληρωμένη ανάλυση των FT: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει αν πει «όχι» στους πιστωτές

Οι FT εκπλήσσουν: «Αλέξη θα κερδίσεις αν δεν υποχωρήσεις στους δανειστές»
Εκπλήσσουν οι «Financial Times», οι οποίοι καλούν στην ουσία τον Αλέξη Τσίπρα να μην υποχωρήσει στις αξιώσεις των πιστωτών. Η βρετανική εφημερίδα αναλύει με στοιχεία γιατί δεν πρόκειται να χάσει τίποτα η Ελλάδα αν πει «όχι» κηρύσσοντας πτώχευση, ακόμα και αν υπάρξει Grexit.
Ο συντάκτης του άρθρου στους» FT» Wolfgang Münchau εξηγεί αναλυτικά τα δεδομένα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και στην περίπτωση του «ναι» και στην περίπτωση του «όχι» και καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ Γερμανία και Γαλλία μόνο, θα χάσουν 160 δισ. ευρώ σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *