ροή ειδήσεων

Έκτακτη επιχορήγηση αλλάζει τις εφημερίες στα νησιά



Ο Ιατρικός Σϋλλογος Ρόδου κάνει λόγο για μετατόπιση ευθύνης και δημιουργική ασάφεια από την 2η Υ.ΠΕ...


Έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε για την κάλυψη των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού κατόπιν συνάντησης του προέδρου της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Με σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας, καλούνται οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να τροποποιήσουν μερικώς τα προγράμματα εφημεριών μόνο για τον μήνα Ιούλιο, καλώντας τους, να λάβουν υπόψη τους την ασφαλή εφημέρευση και τη χρηστή οικονομική διαχείριση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, συνεχάρη τον πρόεδρο της 2ης ΥΠΕ για την απόφαση, σημειώνοντας όμως ότι είναι καθυστερημένη γιατί προέκυψε ύστερα από τις αντιδράσεις του ΠΙΣ, της ΟΕΝΓΕ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι ανεπαρκής.

Συγκεκριμένα εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι περικοπές αυτές είναι μόνο στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σε καμιά άλλη από τις 7 Υγειονομικές περιφέρειες της χώρας δεν έχουν εξαγγελθεί αντίστοιχες περικοπές.

Κατήγγειλε ότι οι Ιατροί των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι τις δεδουλευμένες εφημερίες όλου του έτους 2015. Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένα πλάνο για τα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής.
Μετατόπιση ευθύνης

"Μετά το δεύτερο έγγραφο", σημειώνει ο Ι.Σ. Ροδου, "η ευθύνη μετατοπίζεται στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας ενώ θα έπρεπε ο Πρόεδρος της 2ης Υ.ΠΕ να αποσύρει το αρχικό έγγραφο.

Καλούμε την 2η Υ.ΠΕ να ενημερώσει το ευρύ κοινό των νησιών μας (ή έστω τους αρμόδιους φορείς) για το συνολικό κόστος των εφημεριών και το μέγεθος των περικοπών που θέλουν να πετύχουν".

Μετά τη νέα απόφαση, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συγκαλεί σήμερα εκτάκτως σύσκεψη όλων των γενικών γιατρών των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας Ρόδου, ενώ αύριο αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Ι.Σ. Ρόδου θα επισκεφθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, όπου θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους συναδέλφους που υπηρετούν στη Νότια Ρόδο και τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής για τη λειτουργία του Ιατρείου στο Γεννάδι.
Παράλληλα, καλεί όλους τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους σε άμεση συνεννόηση για τα σοβαρά ζητήματα της υγείας και την υγειονομική θωράκιση των νησιών για τους νησιώτες και τους επισκέπτες τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *