ροή ειδήσεων

Έρευνα για το "σημάδεμα" προσφύγων με αριθμούς στο χέρι!



Στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου σήμερα ο Γ. Πανούσης...


Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση των προσφυγικών ροών επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης, που θα έχει συναντήσεις με φορείς, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική στη Σάμο, στη Λέσβο και στη Χίο, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα επισκεφθεί τη Ρόδο και την Κω.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για το "σημάδεμα" προσφύγων με αριθμούς στην Κρήτη, το περιστατικό είναι σε γνώση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που διατάχθηκε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακανάκη κατόπιν πρωτοβουλίας του Γ. Πανούση, ενώ αναμένεται και η αντίδραση του αρχηγείου του Λιμενικού.


Κόντρα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - δημάρχου

Αποφασίστηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης η λύση για την οργανωμένη και σωστά σχεδιασμένη μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νησί, σύμφωνα με τους βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνηση, η οποία ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στα καλέσματα των νησιωτικών κοινωνιών, προχωράει με σχεδιασμό και σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες", σημειώνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης, Η. Καματερός. "Ακατανόητη" χαρακτηρίζουν την προσπάθεια του δημάρχου Κω "να ρίξει τις ευθύνες αποκλειστικά στην κυβέρνηση και να αρνείται να δεχθεί την αξιοποίηση χώρου", σημειώνοντας και τη στοχοποίηση του Η. Καματερού. "Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακές αντιπολιτευτικές κορώνες και μικροπολιτική", σχολιάζουν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν, το υπουργείο και οι φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν στην οργάνωση χώρου προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σίτιση και διευκόλυνση μεταφοράς τους, μεταφορά της διαδικασίας ταυτοποίησης στον χώρο προσωρινής παραμονής, ώστε να αποσυμφορηθεί το παραλιακό τμήμα της πόλης.

"Αυτοί που επιμένουν να κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω πάνω από 1.500 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες να αναλάβουν τις ευθύνες τους", δήλωσε ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης. "Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος, ας σιωπήσουν", τόνισε, χρησιμοποιώντας τη φράση του πρωθυπουργού.


Κλιμάκιο της Ν.Δ. στην Κω

Χθες επισκέφτηκε την Κω κλιμάκιο στελεχών της Ν.Δ. "Το ζήτημα είναι σύνθετο και αποτελείται από δύο πτυχές: μία εσωτερική και μία εξωτερική", σημείωσε ο Γ. Κουμουτσάκος σε συνάντηση στελεχών της Ν.Δ. στο νησί, υπογραμμίζοντας την κατάσταση στη Μ. Ανατολή, την ανάγκη συνεργασίας της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Ε.Ε. καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού. Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος και να επιδοτηθεί πλοίο της γραμμής για τη μετακίνηση των προσφύγων ή να ενταχθεί στο πλαίσιο των ασκήσεων του στρατού. Επιπλέον, ανέφερε πως υπάρχουν 475 εκατομ. στα Κοινοτικά ταμεία, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια αξιοποίησής τους από την κυβέρνηση. "Η περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ μπορεί να μεταφέρει κάποια κεφάλαια για τέτοια έκτακτα φαινόμενα", πρόσθεσε.


Στη Λέσβο η "Daily Mail"

Από την Κω στη Λέσβο πέρασε το "ρεπορτάζ" της "Daily Mail", με φωτογραφίες προσφύγων και δηλώσεις ξενοδόχων για τον "κίνδυνο" που διατρέχει ο τουρισμός του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί πως το ύφος του δημοσιεύματος ήταν αρκετά μετριοπαθές. Άλλωστε, η κατακραυγή που ακολούθησε το προηγούμενο ρατσιστικό ρεπορτάζ από την Κω, τα δεκάδες αρνητικά σχόλια αναγνωστών, ανάγκασε την εφημερίδα να αλλάξει τους επίμαχους τίτλους και εκφράσεις στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Στην Χίο, έκκληση απευθύνει το Λιμεναρχείο για τη δημιουργία αποθεμάτων εμφιαλωμένου νερού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες πόσιμου νερού για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *