ροή ειδήσεων

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τους τζιχαντιστές



H εφημερίδα Cumhuriyet έγραψε σήμερα ότι η τουρκική κυβέρνηση διευκόλυνε την είσοδο ...
τζιχαντιστών μαχητών στη Συρία, μία εβδομάδα αφότου πυροδότησε την κυβερνητική οργή επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες οι οποίες- όπως υποστήριζε το ρεπορτάζ- αποδείκνυαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση χορήγησε στους τζιχαντιστές και όπλα.

Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα...
που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, έγραψε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) μίσθωσε δύο λεωφορεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν την 9η Ιανουαρίου του 2014 για να εισέλθουν παράνομα στη Συρία από το συνοριακό φυλάκιο του Ρεϊχανλί (νοτιοδυτικά) πολλές δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Για να στηρίξει τις καταγγελίες της, η Cumhuriyet δημοσίευσε τις φωτογραφίες δύο οχημάτων που σταμάτησαν οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής της τάξης την επομένη της επιχείρησης και στα οποία εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι οδηγοί των δύο οχημάτων, που συνελήφθησαν και παρέμειναν υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσαν στους ανακριτές ότι τα λεωφορεία τα είχε μισθώσει η MIT, η οποία τους είχε παρουσιάσει τους επιβάτες τους ως απλούς Σύρους πρόσφυγες.

Πριν από μία εβδομάδα, η Cumhuriyet είχε προκαλέσει την οργή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης όταν δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν όπλα τα οποία μετέφεραν φορτηγά της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών τον Ιανουάριο του 2014 και τα οποία σταμάτησαν μέλη της τουρκικής χωροφυλακής κοντά στη συριακή μεθόριο.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *