ροή ειδήσεων

Τουρισμός: Βλέπουν συμφωνία οι τουρ οπερέιτορ


Συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών «φωτογραφίζουν» οι αυξήσεις τιμών που προτείνουν οι ξένοι ταξιδιωτικοί όμιλοι....
«Οχι» στους ξενοδόχους για ρήτρα ΦΠΑ. Βουτιά το Μάιο σε Κρήτη, Ρόδο. Αναθέρμανση κρατήσεων την τελευταία εβδομάδα.

Μπορεί η διαπραγμάτευση μεταξύ ενός ξένου τουρ οπερέϊτορ και ενός Έλληνα ξενοδόχου για τις τιμές που θα ισχύσουν την επόμενη χρονιά να προδικάζει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων-δανειστών;

Ίσος ναι! Κι αυτό καθώς οι ξένοι ταξιδιωτικοί όμιλοι φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν στους Έλληνες ξενοδόχους αύξηση τιμών της τάξης του 3% έως 4% για το 2016 σε σύγκριση με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι.

Ισχυρή ένδειξη, σύμφωνα με ξενοδοχειακές πηγές, πως οι ξένοι τουρ οπερέιτορ θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ.

Την ίδια στιγμή «ναυαγεί», όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο των Ελλήνων ξενοδόχων να ζητήσουν από τους ξένους τουρ οπερέιτορ ρήτρα υψηλού ΦΠΑ σε μια προσπάθεια να αμυνθούν στη ρήτρα δραχμής που ζητούν εκείνοι να συμπεριλαμβάνεται στα συμβόλαια που υπογράφονται αυτή την περίοδο.

Οι ξένοι όμιλοι αρνούνται κατηγορηματικά να δεχθούν κάτι τέτοιο διαμηνύοντας στους Έλληνες ξενοδόχους πως, αν επιμείνουν, πολύ απλά «θα πάνε αλλού».

Οι Έλληνες ξενοδόχοι βρέθηκαν, όπως εξηγούν έμπειρα στελέχη της ελληνικής αγοράς, κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Η δύσκολη θέση τους, μάλιστα, έγινε ακόμα δυσχερέστερη εξαιτίας του «κακού», όπως υποστηρίζουν, Μαΐου.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τον συγκεκριμένο μήνα η μείωση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στις δύο κύριες τουριστικές περιοχές της χώρας και έφθασε το 20-25% στην Κρήτη και άγγιξε ακόμα και το 40% στη Ρόδο.

Οι κρατήσεις πάντως αναθερμάνθηκαν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς. Οι ίδιες πηγές απέδιδαν την εξέλιξη, αφενός σε κινήσεις των τουρ οπερέϊτορ, αφετέρου στην υψηλότερη ζήτηση από τους καταναλωτές.

Οι τουρ οπερέϊτορ, εξηγούν, φαίνεται πως «έβγαλαν από την κατάψυξη» κρατήσεις τις οποίες φαίνεται πως κρατούσαν εκτός συστημάτων σε μια προσπάθεια να πιέσουν για παράταση προσφορών ή και μεγαλύτερες εκπτώσεις από τους Έλληνες ξενοδόχους. Κι όταν πέτυχαν αυτό που ήθελαν, υποστηρίζουν, εμφάνισαν τις κρατήσεις στα συστήματά τους με αποτέλεσμα να καταγραφεί η αναθέρμανση των τελευταίων ημερών.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα από τα μέσα Ιουνίου, «ξεκλειδώνει» όπως εξηγούν η αγορά των οικογενειών οπότε αναμένεται σταθερή άνοδος κρατήσεων το επόμενο διάστημα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *