ροή ειδήσεων

Γυναίκα με μισό σαγόνι δηλώνει περήφανη για την εμφάνιση της και μιλάει για τη ζωή της [εικόνες]



Η 48χρονη Ντον Σο έχει μάθει να ζει με τα περίεργα βλέμματα που αντιμετωπίζει....

στο δρόμο, όμως η ίδια δηλώνει περήφανη για την εμφάνιση της και αρνείται να κάνει πλαστική επέμβαση γιατί αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι.

Λεπτά μετά τη γέννηση της, η Ντον μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, καθώς οι γιατροί παρατήρησαν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω ενός όγκου που αναπτυσσόταν στο λαιμό της. Λίγους μήνες μετά την αφαίρεσή του, επανεμφανίστηκε στο σαγόνι της και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της αφαιρέσουν τη μισή κάτω γνάθο προκειμένου να τη σώσουν.



Η επέμβαση τελικά προκάλεσε αλλοίωση στο πρόσωπό της, καθώς και απώλεια ακοής και μερική παράλυση από τη μία πλευρά.

Μετά από μια σειρά διορθωτικών ενεργειών, η 48χρονη ορκίστηκε να μην κάνει ξανά καμία άλλη επέμβαση. Παρά το γεγονός ότι έπεφτε θύμα σκληρής κοροϊδίας και γελοιοποίησης σε όλη της τη ζωή, η Ντον δηλώνει ότι νιώθει τέλεια όπως είναι.

«Αν κάποιος ερχόταν και μου έλεγε ότι θα μπορούσε να το διορθώσει αύριο, δεν θα ήθελα. Δεν αφήνω την εμφάνισή μου να με καθορίσει. Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι πάντα το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε όποιον συναντάμε και αυτό επηρεάζει την άποψή μας. Αν και η αποδοχή απαιτεί χρόνο, δεν επιτρέπω σε μία δυσμορφία να με σταματήσει από το να απολαμβάνω τη ζωή».

Μετά από μια σειρά προσπαθειών για διορθωτική χειρουργική επέμβαση, η Ντον σταμάτησε να προσπαθεί μετά από επιπλοκές κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης που την οδήγησε να νοσηλευτεί στην εντατική όταν ήταν μόλις 21 ετών: «Ξύπνησα με ένα σωλήνα κάτω από το λαιμό μου και απίστευτο πρήξιμο στο πρόσωπό μου», είπε.

«Για χρόνια, είχα την ψευδαίσθηση ότι οι πλαστικές θα μπορούσαν να με διορθώσουν, αλλά τελικά τα οφέλη της επέμβασης δε θα μπορούσαν να διορθώσουν τη ψυχολογική ζημιά που μου έκαναν», λέει.

Στα σχολικά της χρόνια, η Ντον, που μεγάλωσε στο Grapeview της Ουάσιγκτον εξηγεί ότι η εμφάνισή της ήταν αφορμή σκληρής κοροϊδίας: «Εχω αποβάλει πολλά από τη μνήμη μου, αλλά θυμάμαι ότι με περίμεναν μετά το σχολείο και με ρωτούσαν πώς αντέχω να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Περνούσα και τα αγόρια σκούνταγαν το ένα το άλλο και έλεγαν 'έρχεται η κοπέλα σου' λες και το να έβγαινε κάποιος μαζί μου ήταν προσβολή. Ευτυχώς είχα αρκετή αυτοπεποίθηση από μόνη μου και δύο υπέροχους γονείς που με στήριζαν και ταξιδέψαμε όλο τον κόσμο μαζί. Ακούω για ανθρώπους που δεν βγαίνουν καν από το σπίτι τους και το βρίσκω θλιβερό» εξηγεί.

Ωστόσο η αναζήτηση της αληθινής αγάπης που θα έβλεπε τον άνθρωπο πίσω από το πρόσωπο της δεν ήταν εύκολη. Ετσι στα 20 της βρέθηκε μπλεγμένη σε μία σχέση με έναν ναρκομανή που την κακοποιούσε και η ίδια πίστευε ότι θα κατάφερνε να τον αλλάξει.

Ευτυχώς έναν χρόνο αργότερα γνώρισε τον τωρινό σύζυγο της Ιαν Σο με τον οποίο γιορτάζουν φέτος 20 χρόνια γάμου. Παράλληλα η Ντον είναι συγγραφέας και έχει γράψει το βιβλίο « Facing Up To It» στο οποίο περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια της να κερδίσει την αποδοχή και την απόφαση της να αποδεχθεί η ίδια τον εαυτό της.






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *