ροή ειδήσεων

Μετά το «μούδιασμα», τα τάγματα εφόδου εφορμούν ξανά



Μετά τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον Σεπτέμβριο του 2013,...
είδαμε τα τάγματα εφόδου να αποσύρονται, τις ρατσιστικές επιθέσεις να μειώνονται δραστικά και την έντασή τους να καταλαγιάζει.

Το 2013 το Δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας είχε καταγράψει 166 ρατσιστικές επιθέσεις με τουλάχιστον 320 θύματα, ενώ το 2014 τα περιστατικά μειώθηκαν στα μισά, με 81 επιθέσεις που είχαν περισσότερα από 100 θύματα.

Ωστόσο, το 2015 και ιδιαίτερα από την περίοδο κοντά στην έναρξη της δίκης, παρατηρούμε αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων, η οποία είναι μικρή μεν, αλλά ορατή. Παρατηρούμε οργανωμένες επιθέσεις από τάγματα εφόδου, αλλά και από μεμονωμένους δράστες, ενώ οι στόχοι είναι βέβαια μετανάστες, νέοι που η εμφάνισή τους θεωρείται «διαφορετική», ενώ ιδιαίτερα ωμή βία ασκείται σε διεμφυλικούς.

Η «Εφ.Συν.» καταγράφει τα περιστατικά ρατσιστικής βίας, όπως δημοσιεύτηκαν στις σελίδες της και καταγγέλθηκαν από αντιρατσιστικές οργανώσεις και -με το βλέμμα στραμμένο στη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται σήμερα- επιχειρεί να ερμηνεύσει την αύξησή τους.

Το χρονολόγιο της φασιστικής βίας για το 2015

9/1: Εισβολή με όπλο και ρατσιστικές ύβρεις στο προαύλιο του ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης από τον πρώην πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

25/1: Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κερατσίνι έξω από σχολείο-εκλογικό τμήμα.

29/1: Αγριος ξυλοδαρμός μετανάστριας από τη Βουλγαρία στην Ιστιαία Ευβοίας. Ο εργοδότης της και φίλοι του τη βασάνισαν και την άφησαν αιμόφυρτη σε χαντάκι.

31/1: Επίθεση από περίπου 40 νεοναζί σε νέους στον σταθμό μετρό «Ευαγγελισμός», μετά τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια.

9/2: Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει φρικαλέα επίθεση στον Εμπωνα Ρόδου σε μετανάστη, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και συνήλθε με πόνους, ενώ από τον πρωκτό του έβγαινε αίμα. Κατά την επέμβαση στο νοσοκομείο αφαιρέθηκαν γυαλιά από σπασμένο ποτήρι.

14/2: Επίθεση τριών χρυσαυγιτών με σιδηρογροθιές στους Κοφίλ Μοχάμεντ από το Μπανγκλαντές και Ισμαήλ Μοχάμεντ από το Πακιστάν στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια.




♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/6/15 13:58

    GIA TA ARISTERA TAGMATA EFODOY TSIMOYDIA OLOI ..GARGARES TA KANETE....SIXNES EPI8ESEIS SE KOSMO APO ARISTEROYS FASISTES EPIDI EXOYN KONTA MALIA H EXOYN A8LITIKO SOMA .FORANE MAYRA ROYXA..KAI MILANE ELLINIKA GIA AYTON TON RATSISMO DEN MILAEI KANEI AYTA TA TAGMATA EFODOY DEN TOYS ENOXLOYN...MONO STHN YPOPSIA OTI KAPIOS MPORI NA EINAI XRYSAYGITIS ORMANE...AYTA GIATI DEN TA GRAFETE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *