ροή ειδήσεων

Τσίπρας: ετοιμάζεται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη και να έρθει σε ρήξη με το Ισραήλ



Να αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεννόηση με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,....
προτίθεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρξει απόφαση της εθνικής αντιπροσωπείας για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Ταυτόχρονα προγραμματίζεται ανταλλαγή επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, σήμερα στη Βουλή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Θανάση Πετράκο (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο), Δημήτρη Βίτσα (υπεύθυνο ΕΠΕΚΕ Εξωτερικής Πολιτικής), Τίνα Στρίκου (συνεργάτη του συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Βασίλη Χατζηλάμπρου), Ευσταθία Κωτσάκη (γραμματεία του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής κυβέρνησης αποτελούμενη από τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπασί, Μοχάναντ Τζαμάρ (γραμματέα του πρέσβη), Γασάν Σακαα (Εκτελεστική Επιτροπή PLO & ΚΕ Φατάχ), Αασεμ Σαμερ και Σεχάντε Ανταν.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής κυβέρνησης, αφού ευχαρίστησε για την συνάντηση, τόνισε ότι οι πολύ καλές παραδοσιακές σχέσεις των δυο λαών πρέπει να αναβαθμισθούν.

Για το λόγο αυτό η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ζήτησε:


- Να υπάρξει ψήφισμα από την ελληνική Βουλή που να αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος διότι τα Κοινοβούλια είναι βασικοί εκφραστές των διαθέσεων των λαών.

- Η ελληνική Βουλή να βοηθήσει ώστε να ξεκινήσει ξανά η συνεργασία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, με πρωτοβουλίες σύσφιξης σχέσεων σε επίπεδο Κοινοβουλίων, τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειών.

- Να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες μεταξύ Παλαιστίνης και Ελλάδας, οι οποίες είχαν παγώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτός από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης, που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες, θα υπάρξουν επισκέψεις τόσο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Παλαιστίνη, όσο και αμοιβαίες επισκέψεις των πρωθυπουργών των δυο χωρών.

Τέλος, υπήρξε επίσημη πρόσκληση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτούν την Παλαιστίνη ώστε να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι δυο λαοί συνδέονται ιστορικά με στενούς φιλικούς δεσμούς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει σταθερά την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

«Σε συνεννόηση με την πρόεδρο της Βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλία, για να ληφθεί απόφαση στη Βουλή των Ελλήνων, υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η απόφαση αυτή θα έχει ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες συμφιλίωσης των λαών της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, ως κοινοβουλευτική ομάδα θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες και υπάρχει η θέληση να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες. Βασική όμως παράμετρος είναι να σχηματιστούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας», είπαν οι βουλευτές.

Παράλληλα σημείωσαν ότι σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των δυο λαών μπορεί να διαδραματίσει και η ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων. Επίσης η ΚΟ θα συμβάλλει ώστε να διευρυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των δήμων και των περιφερειών της Ελλάδας και της Παλαιστίνης και να ληφθούν αποφάσεις αδελφοποίησης.

Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν και αποδέχθηκαν την επίσημη πρόσκληση της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας Έλληνες βουλευτές να επισκεφτούν τα Παλαιστινιακά εδάφη και να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως λαός αντιλαμβανόμαστε το δράμα του παλαιστινιακού λαού και όλοι επιθυμούμε να λυθεί το Παλαιστινιακό θέμα το ταχύτερο δυνατό, ώστε η περιοχή να μετατραπεί σε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή», είπαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *