ροή ειδήσεων

Οι καπνιστές δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο [ΒΙΝΤΕΟ]


Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με 2,6 εκατομμύρια ατμιστές... στη Μ. Βρετανία σήμερα, αριθμός αυξημένος κατά 500 χιλιάδες από εκείνον του 2014 μόνο στους 4 πρώτους μήνες του 2015. Η Δρ Deborah Arnott, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Διευθύνουσα Συύμβουλος του ASH, μεταξύ άλλων τονίζει πως...
«Ο αριθμός των πρώην καπνιστών, οι οποίοι μένουν μακρυά από το παραδοσιακό τσιγάρο, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό τσιγάρο, αυξάνεται συνεχώς, δείχνοντας ακριβώς την αξία αυτής της επιλογής».

Η Δρ Arnott συγχρόνως χαρακτηρίζει «ανησυχητικό» το γεγονός ότι « Ο αριθμός των ανθρώπων που λανθασμένα πιστεύει ότι το άτμισμα είναι το ίδιο επιβλαβές με το κάπνισμα αυξάνεται, με κίνδυνο η ανάπτυξη αυτής της ψευδούς αντίληψης να δημιουργεί κίνδυνο αποθάρρυνσης των καπνιστών να διακόψουν το κάπνισμα του συμβατικού τσιγάρου χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό, πράγμα ιδιαίτερα κακό τόσο για την υγεία τους όσο και για την υγεία των γύρω τους».

Με τη σειρά του ο Δρ Leonie Brose, Λέκτορας στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης στο King College του Λονδίνου, επισημαίνει:
«Πρέπει να επικοινωνούμε με σαφήνεια τη σχετική ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους καπνιστές.

Η αποδεδειγμένη βλάβη του καπνού, αυτή τη στιγμή έχει μικρότερη αρνητική δημοσιότητα, σε σύγκριση με τα αρνητικά σχόλια που έχει η πολύ μικρότερη και λιγότερο βέβαιη ζημιά που προκαλούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οφείλουμε να παράσχουμε ακριβείς πληροφορίες στους καπνιστές».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *