ροή ειδήσεων

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι Ελληνικές Τράπεζες!



Βόμβα μεγατόνων στην ελληνική οικονομία από τις δραματικές δηλώσεις που έκανε.... πριν λίγο ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στις συζητήσεις για την Ελλάδα στο Εuroworking Group Μπενουά Κερέ: Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες...




Δημοσίευμα - σοκ, που προσγειώνει την αισιοδοξία που προέκυψε από την ανακοίνωση για Σύνοδο Κορυφής, βγήκε πριν από λίγο. Σύμφωνα με το Reuters, o Mπ. Κερέ σε ερώτηση του Γ. Ντάισελμπλουμ αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν την Παρασκευή αυτός απάντησε: «Αύριο, ναι αλλά τη Δευτέρα δεν ξέρω». Υπενθυμίζεται ότι ο Μπ. Κερέ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω του ELA.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αύριο η Ελλάδα θα ζητήσει επιπλέον 3 δισ. ευρώ από τον ELA καθώς οι εκροές καταθέσεων έχουν γονατίσει το τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η ΕΚΤ διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, σύμφωνα με twitt του Πίτερ Σπίγκελ.

Ενδεχομένως, πάντως, να πρόκειται για μια ακόμη διαρροή προκειμένου να πιεστεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια συμφωνία προτού καταρρεύσουν οι τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες της αβεβαιότητας έχουν φύγει από τις τράπεζες πάνω από 30 δισ. ευρώ και μόνο την Πέμπτη πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *