ροή ειδήσεων

Στα νησιά θέλουν να κάνουν δημοψήφισμα για τον ΦΠΑ



Δημοψήφισμα για το θέμα του ΦΠΑ θα διενεργηθεί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε...


ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Σκοπός του δημοψηφίσματος είναι να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή.
Οπως αναφέρει το Έθνος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την πρόθεση όλων των φορέων να προβούν σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, η οποία κατατέθηκε στη σύσκεψη της 4ης Ιουνίου στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και εκπροσώπους μαζικών φορέων.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπεραμύνθηκαν της διατήρησης του χαμηλού ΦΠΑ, επικαλούμενοι μελέτες που δείχνουν πως η αύξηση του φόρου θα απέφερε 10-20 εκατ. ευρώ, και ζήτησαν την άποψη του Γ. Βαρουφάκη για τις ενέργειες στις οποίες θα μπορούσαν να προβούν προκειμένου να διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς. Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος κινηματικού χαρακτήρα με έντονο πολιτικό συμβολισμό, καθώς δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο η πραγματοποίηση τοπικών δημοψηφισμάτων που θα εμπεριέχουν ερώτημα δημοσιονομικού περιεχομένου.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δεσμεύτηκε να παρουσιάσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος το οποίο απέστειλε τη Δευτέρα σε επιστολή και αναφέρει:
«Πιστεύετε ότι στα νησιά του Αιγαίου έχουν καλυφθεί οι ζωτικές και βασικές ανάγκες που απορρέουν από την νησιωτικότητα και ότι στην Ελλάδα έχουν εφαρμοστεί ειδικές νησιωτικές πολιτικές όπως αυτές επιβάλλονται από το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και βρίσκουν εφαρμογή σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως π.χ. στα νησιά Μαδέρα, Αζόρες, Κανάρια, Θέουτα, Μελίγια, Κορσική;».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/15 11:40

    Τώρα τι σοϊ ερώτηση είναι αυτή????? Βάλε μια δημοσκοπική εταιρία να σου κάνει έρευνα αντί να σέρνεις τους κατοίκους με τέτοιες ερωτήσεις και δημοψηφίσματα. Οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι . "Συμφωνείτε με την αύξηση του ΦΠΑ ΝΑΙ ή ΟΧΙ" Αν βάλεις τέτοια ερώτηση κανένας δεν πρόκειται να έρθει στο δημοψήφισμα για μια διαπίστωση
    αλλά αφού ξέρεις περιφερειάρχα μου τόσο καλά τον δρομο, γιατί δεν απευθύνεσαι όπως πριν στον αγαπητό σου Γιούνκερ?? Τώρα θυμήθηκες τους πολίτες ή πήρες πόρτα από αυτόν??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *