ροή ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ: Αυτός θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις


Τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής ενότητας και εκλογές στις 2 Αυγούστου,... εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, προβλέπει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νέα κυβέρνηση θα είναι τεχνοκρατική και ως επικρατέστερος υποψήφιος πρωθυπουργός φέρεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία και αν δεν καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ. Μάλιστα, το δημοσίευμα προβλέπει ότι θα σημειωθεί πολιτική αναταραχή, ενώ επισημαίνεται πως ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε περίπτωση που χάσει τη δεδηλωμένη ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός δείχνει να προτιμά ένα δημοψήφισμα», γράφει ο Monde. Στην εφημερίδα έκανε δηλώσεις ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος δήλωσε πως η κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να σχηματιστεί ακόμα και μέσα σε μία ημέρα αρκεί όλες οι πλευρές να συμφωνήσουν, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η γαλλική εφημερίδα, μάλιστα, παραθέτει το παράδειγμα της μεταβατικής κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου το 2011. Οι εκλογές πάντως θα είναι πολύπλοκη διαδικασία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του για να τις προκαλέσει.

«Αυτό θα σημάνει ότι πρέπει να διεξαχθούν -μέσα σε διάστημα 30 ημερών- και μέχρι τότε τη χώρα θα αναλάβει μία κυβέρνηση υπηρεσιακή», αναφέρει ο κ. Αλιβιζάτος.
Και πάλι, συμπληρώνει το δημοσίευμα, οι επικεφαλής των κομμάτων θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μία προσωπικότητα για να ανακηρυχθεί πρωθυπουργός.

«Ωστόσο, όπως προσθέτει ο κ. Αλιβιζάτος μία τέτοια κυβέρνηση δε θα έχει την πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες».
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει πως υπάρχει κι η λύση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, η οποία περνά από το μυαλό του Έλληνα πρωθυπουργού και της ομάδας του, προκειμένου να συμβουλευτεί το λαό για το τι θα πρέπει να κάνει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *