ροή ειδήσεων

Νταβούτογλου: Ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση



«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα... την οικονομική κρίση, και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου» δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Εμείς θέλουμε να είναι ισχυρή η Ελλάδα. Θέλουμε να γίνει λίμνη ειρήνης το Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό. Γι' αυτό, η Τουρκία θα είναι θετική σε κάθε είδους πρόταση συνεργασίας», σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου. Ανέφερε, επίσης, ότι «θα μεταβούμε στην Ελλάδα για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσουμε από κοινού τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί απέναντι στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας».

Χτες, ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Ερτουγρούλ Κιουρκτσού είχε δηλώσει ότι «η Τουρκία μπορεί να αναλάβει το χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Έτσι θα κερδίσει τη φιλία του ελληνικού λαού και τη δυνατότητα να μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης. Η Τουρκία κατά το έτος 2013 προχώρησε σε βοήθεια προς διεθνείς οργανισμούς ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Οι πηγές της Τουρκίας είναι αρκετές για τη βοήθεια αυτή προς την Ελλάδα. Μπορεί επίσης να παράσχει τη στήριξη αυτή προς την Ελλάδα και υπό μορφή δανείου με μηδενικό επιτόκιο».

Ερωτηθείς σήμερα σχετικά με τη δήλωση αυτή, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί είπε ότι «θα το εξετάσουμε, αν υπάρξει επίσημη πρόταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/6/15 21:37

    Μάθανε οτι πηδιόμαστε και πλακώσανε κι οι γύφτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/7/15 02:38

    Ειμαι Εθνικηστης αλλα θα ηθελα πολυ να τα βρουμε με τη γειτονικη μας χωρα. Φυσικα και αυτη η περιπτωση θα παει στα χαμενα γιατι δεν συμφερει και αυτους τους προδοτες που τα εχουν κανονισμενα απο την αρχη για να υπογραψουν νεα μνημονια. Αλλιως δεν θα τον αφηναν τον Τσιπρα εξ αρχης να γινει Προθυπουργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/7/15 16:08

      Εγώ δεν είμαι εθνικιστής, αλλα σε πληροφορώ φίλε μου ότι αυτά τα ειδικά αυτά ζώα μόνο νεκρά μπορείς να τα εμπιστευτείς. Είναι μια ράτσα χωρίς ιστορία αλλά με πλούσιο ποινικό μητρώο...Ποτέ μην τους γυρίσεις την πλάτη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/7/15 22:42

      Και μένα την ίδια ιστορία μου μάθανε. Έτσι μας θέλουν, να είμαστε τσακωμενοι. Αν μπορείτε απλά φανταστείτε τι θα σήμαινε αυτή η συνεργασία με τη γείτονα χώρα σε όλα τα επίπεδα εκτός της οικονομικής βοήθειας. Π.χ μοίρασμα τον κοιτασμάτων, μείωση στρατιωτικών εξοπλισμών κ.α πολλά. Αλλά τι λεω τώρα αφού μας έχουν μάθει, Τούρκος καλός μόνο νεκρός. Φάτε μνημόνιο για βραδινό.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/7/15 10:10

    Εχθροίς απιστών ούποτ’ αν πάθοις βλάβην. Μένανδρος, μτφρ: αν δεν εμπιστεύεσαι τους εχθρούς σου δεν πρόκειται ποτέ να ζημιωθείς
    Μάλλον κάποιον από τον Βορρά φοβάστε μην έρθει και καθίσει στην Μεσόγειο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *